Naised võistlesid täna 7,5 kilomeetrisel sprindidistantsil ja mõlemad tiirud eksimusteta läbinud Lehtla jõudis finišisse ajaga 21.54. Pooleminutilise vahega järgnes talle B-koondislane Meril Beilmann. Beilmannist omakorda veel minuti kaugusele jäi Grete Gaim, kes tegi ühe eksimuse nii lamades- kui püstitiirus ja lõpetas seega kolmandana. Neljanda aja sai kirja ühe veaga lasknud Regina Oja, viiendana lõpetas kahel lasul eksinud Kristel Viigipuu.

Meeste 10 kilomeetrise distantsi läbis kiireimana Kalev Ermits, kes sõitis välja aja 28.33. Lamades tiirus puhtalt lasknud Ermits tegi kaks eksimust püstitiirus. 0+1-ga lasknud Roland Lessing jäi teisel kohal Ermitsale alla 12 sekundiga. Esikolmiku lõpetas samuti korra püstitiirus eksinud Rene Zahkna, kellel kogunes kaotust võitjale 58 sekundit.

Neljandana lõpetas B-koondislane Eno Vahtra, kel kahe eksimuse juures kogunes kaotust võitjale pisut vähem kui poolteist minutit. Viienda aja sai kirja mõlemas tiirus korra eksinud Kauri Kõiv. Võistlusel ei osalenud Indrek Tobreluts, kes on seni tegutsenud individuaalse programmi järgi, kuid peaks tiimiga tänase päeva jooksul liituma.

Koondise peatreener Kalmer Tramm tundis võistlusjärgselt rõõmu, et kaarte suutsid segada ka mitmed B-koondislased. Samuti oli ta rahul korraliku laskmisega. "Väga hea meel, et naiste kaks parimat Kadri [Lehtla] ja Meril [Beilmann] puhtalt lasid. Samuti meeldis mulle Ermitsa korralik liigutustehnika. Meie ala juures on väga oluline jõudu laskmise ja suusatamise vahel jagada ja Kalevi puhul on näha, et ta suudab funktsionaalselt rajal liikuda."

Kolmapäeval selguvad Östersundi minejad

Käesoleval koondise katsevõistlustel on mängus ei rohkem ega vähem kui novembri lõpus Östersundis algava MK-sarja stardikohad. Eesti mehed võitlesid mullu meile välja neli stardikohta, naised peavad endiselt leppima kolmega.

Süsteem, mille järgi kohad jaotatakse, on järgmine:

* Hooaja esimestele etappidele on koondisekoha automaatselt taganud mullused esinumbrid ehk MMil 15. koha välja sõitnud Roland Lessing ja Kadri Lehtla.
* Katsevõistlusi on kaks. Täna sõidetud sprindile järgneb kolmapäeval ühisstardiga sõit. Summeeritud tulemuste põhjal teenib stardiõiguse kaks meest ja üks naine.
* Üks mees ja naine saab stardijoonele koondise treenerite otsuse alusel.

Soomes harjutavad ja võtavad omavahel mõõtu sisuliselt kogu Eesti paremik välja arvatud USA-s haridusteed jätkav Johanna Talihärm. Küll aga on stardivalmis Lehtla, Grete Gaim ja Kristel Viigipuu. Daria Jurlova võttis kevadel vaheaasta ja pole selge, kas ta suusarajale üldse veel naaseb.

A-koondisesse kuulub kuus meest (Roland Lessing, Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Kalev Ermits, Rene Zahkna ja Johan Talihärm), kaarte tahavad segada ka neli B-koondise liiget.