Aastaid Tartus Taivo ja Anne Mägi treeningrühmas harjutanud 26-aastane Šadeiko on otsustanud sinilinnu püüdmise nimel Eestist lahkuda. Tänu õnnelike asjaolude kokkulangemisele avaneb tal võimalus harjutada USA-s Eugene’is koos maailma parima kümnevõistleja Ashton Eatoni ja tema abikaasa Brianne Theisen-Eatoniga.

„Homme õhtul on ta juba siin,“ kinnitas üliedukat paari juhendav Harry Marra Eesti Päevalehele ja Delfile. „Grit tahtis vahetada keskkonda ja minult uuriti, kas ta võiks ühineda meie grupiga. Rääkisime sellest ja Brianne arvas, et tal oleks hea kellegagi koos treenida. Usun, et Briannel on Gritilt üht-teist õppida ja Gritil omakorda temalt ja Ashtonilt.“

Šadeikol avaneb võimalus igapäevaselt külg külje kõrval rassida maailma absoluutsete tippudega. Kui tema seitsmevõistluse Eesti rekord on 6221 punkti, siis Pekingi MMil hõbeda teeninud Theisen-Eatoni Kanada tippmark on koguni 6808 silma. Ashton Eatoni tasemest pole mõtet üldse pikalt rääkida – tema kümnevõistluses kogutud 9045 punkti on täiesti fenomenaalne tulemus.

Marra tõdes, et ülearu palju ta veel Šadeiko kohta ei tea. „Treenerina jälgin võistlustel eelkõige oma õpilasi. Tean, et ta on andekas sportlane, ja usun, et meiega harjutamine mõjub talle hästi,“ sõnas Marra.

Põhjus, miks eestlane maailma tippgruppi nõnda libedalt vastu võeti, on selles, et Eaton ja ta treener on Eestiga olnud üsna palju seotud. „Mulle meeldivad Eesti inimesed, teie alaliit ja riik. Meil on Eestist palju ilusaid mälestusi, Ashton purustas Tallinnas 2011. aastal seitsmevõistluse maailmarekordi ja valmistusime Eestis Moskva MMiks. Ja muidugi on teil mitmevõistluses tugevad traditsioonid eesotsas Erki Noolega,“ rääkis Marra.

Esialgu pole selge, kas asi piirdub pikema treeninglaagriga või valmistubki Šadeiko olümpiaks USA-s. "Praegu lähen sinna jõuludeni treeninglaagrisse, et näha, kuidas neil asjad toimivad ja kuidas selle omaks võtan," ütles Šadeiko, kelle sõnul käib praegu jutt tsüklilisest treeninglaagrist. Ta rõhutas, et kindlasti jätkub koostöö Mägidega, kes Šadeikot põhjalikult tunnevad.

Ashton Eaton püstitas Pekingi MMil maailmarekordi 9045 punkti.

Grit Šadeiko tuli Pekingi MMil Eesti rekordi lähedase tulemusega 15. kohale. Rõõmu ta sellest ei tundnud, sest naine teab, et on võimeline palju enamaks.

Ashton Eaton ja treener Harry Marra Audentese staadionil näidistreeningut andmas.

Ashton Eaton ja Brianne Theisen-Eaton.

Ashton Eaton

Ashton Eatoni pressikas

Ashton Eaton ja Brianne Theisen- Eaton.

Ashton Eaton on suurepärane sportlane ja paras showmees. Kui ta oli Tallinnas maailmarekordi püstitanud, "röövis" ta ühelt piltnikult fotoaparaadi ja hakkas hoopis ise teisi pildistama.

RAHVUSVAHELINE SEITSMEVÕISTLUS LASNAMÄE KERGEJÕUSTIKUHALLIS