Reedest pühapäevani peetava võistluse avapäeval on kavas klassikasprint, laupäeval sõidetakse naiste 10 km ja meeste 15 km klassikadistantsid ja pühapäeval 5 ja 10 km vabatehnikasõidud. Võistlustele on registreerunud 405 sportlast 21 riigist. Eestlasi on stardis 40 ja nende seas ka kogu meie rahvuskoondis ja U23 ning juunioride koondis. Nimekamatest osavõtjatest teevad kaasa olümpiavõitjad Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen, Kasahstani esindaja Aleksei Poltoranin ja norrakas Snorri Einarson.

Esmakordselt võistluse ajaloos on võimalus jälgida otseülekannet aadressil www.kestavyysurheilu.fi/tv. Ülekanne algab umbes 15 minutit enne esimest starti.

Eesti saab MK sarja avaetapil Ruka minituuril meeste arvestuses välja panna neli ja naiste arvestuses kaks sportlast.

Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise ala juhataja Robert Päkk selgitas koondise valimise kriteeriume: „Olose võistluste põhjal valitakse esimesele MK'le maksimaalselt neli meessuusatajat ja kaks naissuusatajat. Eelmise hooaja põhjal on Ruka MK'le eelkvalifitseerunud Peeter Kümmel. See tähendab, et kõigi kolme võistluspäeva põhjal valitakse temale lisaks kolm parimat sportlast ülejäänud kolmele kohale meeste arvestuses. Valiku kriteeriumiteks on, et need kolm sportlast, kes täidavad FIS punktide kriteeriumi (60 FIS punkti või vähem) ning omavad perspektiivi jõuda Rukal 40 parema sekka. Kahe parima naissuusataja valimisel on kriteeriumiteks 90 FIS punkti või vähem ja samuti perspektiiv jõuda Rukal 40 parema sekka. Ka naiste puhul arvestatakse kõiki Olose starte.“

Tykkikisat programm:

Reede

Sprint (KL). Kvalifikatsioon kell 10, finaalid alates 13.

Laupäev

Kell 10 Naised 10 km KL
Kell 11 Mehed 15 km KL

Pühapäev

Kell 10 Naised 5 km V
Kell 11 Mehed 10 km V