38-aastane Rain Ruuder (Kombat) jäi napilt medalita ning pidi leppima viienda kohaga.

"Loomulikult olin võistlustel taaskord vanim kala ja seda ülekaalukalt, sest keskmine vanus oli seal 20 kuni 25," tõdes Ruuder. "Kaotasin veerandfinaalis kohalikule serblasele, kes hiljem hõbemedali võitis."

Kastanid tõi Eesti koondise jaoks tulest välja Mirzabalajev, kes veerandfinaalis alistas türklase kindlalt 3:0 ning kindlustas sellega medali. Poolfinaalis tuli alla vanduda mitmekordsele maailmameistrile Serbiast.

20. korda toimunud võistlustel lõid kaasa veel 21-aastane Andra Aho (kuni 56kg, Tallinna Taipoksi Klubi) ning 20-aastane Sergei Makejev (kuni 67kg, Tugev Tahe). Mõlemad pidid vastu võtma kaotuse avaringis. Treeneritena toetasid Kevin Renno ja Villu Nurme, kohtunikuna oli kaasas Juri Lahtikov.

Ruuder käis enne võistlusi välja, et kavatseb MM-karjääriga nüüd lõpu teha. Hetkel ta selles enam nii kindel pole: "Ise enda esituse ja kohaga üldse rahul pole. Vastane oli küll kogenud ja noorem ning suurem, mitmekordne EM-i ja MM-i medaliomanik, samas igati võidetav. Kohtunike tööga ei saa kuidagi rahule jääda ja mitte ainult minu matšis, kuna kohalikke eelistati ikka täiega. Matš oli meil suht võrdne ja kodu- või neutraalsel pinnal oleks ilmselt pidanud võitma, aga siin läks teistpidi. Aga ala selline ja mis teha, nii et vabandusi ja ettekäändeid ei too ja tulemus jääb!"

"Samas enne olin paika pannud, et kui medal tuleb, siis jään jäädavalt puhkusele. Eesmärk jäi täitmata ehk siis tuleb edasi võistelda. Kui motivatsiooni leian ja tervis vastu peab, lähen ka kahe aasta pärast taas MMile. Vanus siis küll juba 40 täis ja reeglite järgi ei tohi enam täiskontaktaladel võistelda, kuid peakohtunikuga sai arutatud ja käidi veksel välja, et kui tahtmine suur ja vajalik tervisetõend olemas, lubatakse erandina mind veel ka kahe aasta pärast ringi. Nii et kes teab, äkki siis lõpuks on minu kord," loodab Ruuder.