Kust alustada? Altpoolt ülespoole ehk... Alexela KMLi ainsas mängus võõrustab Audentese SG/Noortekoondis algusega kell 19.15 BC Valga/Valka Maks&Mooritsat, keda kindlasti pärast viimaseid kohtumisi võidunälg näpistab.

Mullu võitis Valga Audentest mõlemal korral – vastavalt 40 ja 20 punktiga. Kuid karikasarjas otsustas 1-1 jäänud mängude järel Valga parem korvide vahe. Muuseas, mullusügiseses võidetud karikamängus (101:96) viskasid nii Siim-Markus Post kui Ivo Van Tamm Valga korvi 32 punkti.

Liigas on Valga-Valka saldoga 2-4 tabeli keskmisest allpool, Audentese SG-l on kirjas 0-7. Kui meeskondlikku statistikat vaadelda, siis suurim erinevus on visatud punktides: siin on Valga-Valka teisel real 90,2 silmaga, AUD aga viimane 66 punktiga. Samas tegi AUD näiteks elu kibedaks TÜ/Rockil ning TTÜ-ga peeti maha väga haarav ja tasavägine duell (89:100).

Sisu Noortekoondisel on, ja seda hoolimata asjaolust, et erinevate tervisehädade tõttu pole AUD saanud seni veel tänavu täiskoosseisus mängida. Kõige suurem puudus on kindlasti olnud mullusest ühest liidrist Madis Soodlast – on ju korvi all jõudu teistega võrreldes niigi vähevõitu.

* * *
Triobet BBLis toimub kaks Eesti-sisest duelli. Delfi TV ekraanile jõuab Pärnu Sadama ja TLÜ/Kalevi kohtumine. Tõotab taas haaravat heitlust, KMLis lahkus Pärnust põnevusmängu võitjana „väike kalev“. Kuid eeldused on võrdseks matšiks – hetkel on Pärnul BBLis saldo 0-2, Kalevil 1-2. Mõlemal meeskonnal on uusi mehi, kes end tõestada soovivad.

Teises Triobet BBLi mängus lähevad kokku TTÜ KK ja Rakvere Tarvas. KMLis pole võistkonnad tänavu kohtunud, Tarvas teatavasti püsib võiduta (0-4), TTÜ-l on sama arvu kaotuste kõrval ka üks võit (Audentese SG üle). Võibolla parima esituse tegi TTÜ 22. novembril Kalev/Cramo vastu – meenutamist väärt kaotusmängus „Ross Rossi vastu“ - 84:100.

Mullu lõppes neljast kolm duelli Tarva kasuks. Kuid korra, 3. märtsil, saatis Rakveres edu ka TTÜ-d – 93:91. Tolles mängus sai toreda panusega hakkama klubist Rootsi lahkunud Jaan Puidet, kelle nime taha märgiti 8+8+8.

* * *
FIBA Youtube’i kanalilt saab siinne poolehoidja kaasa elada ka Merike Andersoni ja Castors Braine etteastele Liege’is Euroliiga viienda vooru mängus Praha USK vastu. Kohtumine on tähtis, printsipiaalne ja sündmustest võibolla ette rutates ka emotsionaalselt keeruline – sest eeldatavalt võrdse vastase puhul ei tohiks kodus komistada. Aga kohustuslik võit tekitab teadagi mida... Lõppeks on ju Braine selle liiga uustulnuk ega tohiks kellegi vastu favoriidikoormat tunda.

Braine on senistes mängudes visanud keskmiselt 69 silma (liiga kolmas näit) Praha 62 vastu. Ka 2 p-visete vahe on silmatorkav – 50 vs 34 % Braine’i kasuks; kolmesed samas Prahale 37 vs 30 %. Laud 45-35 samuti Prahale. Võite ja kaotusi on mõlemal naiskonnal kaks.

Valitsev Eesti korvpallimeister Tartu Ülikool/Rock peab homme õhtul kell 19 hooaja kolmanda euromängu (FIBA Europe Cup), kui koduplatsil võetakse vastu ukrainlaste Južnõi Himik. Kohtumise ülekanne Delfi TV-s.

Mõlemal meeskonnal on kaks võitu all ning ka killuke ühist sportlikku minevik – 2012 a lõppes vastasseis alagrupis üks-üks, kuid napp kaotus Ukrainas sai Rocki edasipääsu silmas pidades saatuslikuks. On mida ära õiendada!