Kuuldused Kristali ja Zelinski lahkumisest hakkasid teravamalt levima eile ning täna pärast Levadia 5:0 võitu Infoneti üle sai see ametliku kinnituse. Pärast nelja pukis oldud aastat tänati mõlemat meest ka klubi poolt lillekimbuga.

Kuigi 2013. ja 2014. aasta meister Levadia viimase vooruga hõbemedali kindlustas, oli tiitlita jäämine klubile sedavõrd valus hoop, et uuele hooajale otsustati vastu minna ikkagi uute meeste dikteerimisel.

Seni on spekuleeritud, et Kristali ja Zelinski ametijärglasteks määratakse Sergei Ratnikov ja Urmas Hepner, kuid antud osas klubi veel ametlikku kinnitust anda ei soovinud.

Meistriliigas viimati Sillamäe Kalevit juhendanud Ratnikov kinnitas eile venekeelsele Delfile, et Levadiaga nad kontaktis on olnud, kuid ametlikku lepingut veel sõlmitud pole. Ka tänases Levadia-Infonet liigamängus võis kahte meest omavahel rääkimas näha ning Delfile teadaolevalt just Ratnikovi Levadia uue peatreenerina homme tutvustatakse. Taasiseseisvunud Eesti jalgpallikoondise esimene kapten Urmas Hepner hakkaks tegutsema esindusmeeskonna abitreenerina.

Sergei Ratnikov (sinises) ja Urmas Hepner tänast Levadia-Infoneti mängu jälgimas

Nelja hooajaga kaks kulda ja kaks hõbedat

Pikaaegsed A-koondislased Kristal ja Zelinski määrati Levadia etteotsa 2011. aasta lõpus, pärast seda, kui klubi esimest korda ajaloos meistriliiga medalita jäänud oli. Oma debüüthooajal teeniti Nõmme Kalju järel hõbedane autasu, lisaks krooniti nad 2012. aasta kevadel karikavõitjaks.

Sellele järgnes juba kuldne periood, mille tulemusena kahel järjestikusel hooajal Premium liiga esikohani küünditi ja seeläbi klubi ajaloo 8. ja 9. meistritiitli kindlustati. Tänavune hooaeg algas Levadiale aga keeruliselt ja juba esimestel kuudel spekuleeriti, et Kristalile peagi ust näidatakse. Olukorra tegi keerulisemaks ka fakt, et Levadia end suvel Meistrite liiga esimesest eelringist läbi ei suutnud murda ja seetõttu suurest auhinnarahast ilma jäi.

Raskest olukorrast tuldi aga välja ja veel pärast 27. vooru - septembri keskpaigus - paikneti Premium liiga tipus. Seejärel võeti 10 mängu jooksul vastu aga 4 kaotust ja 2 viiki, misläbi Floral lõpuks 8-punktilise eduga meistritiitel kindlustada õnnestus.