Berendsen tunnistas, et Antidopingus olid juba pikemat aega pinged üleval ning ta lahkus ametist omal soovil, kuigi Eesti Olümpiakomitee haus varem plaani ta jõuga välja vahetada.

"Sedavõrd vastutusrikkas spordiga seotud valdkonnas olid juba mõni aeg pinged ning ma otsustasin omal soovil lahkuda. Eelkõige lähtusin Eesti Antidopingu võimalikust parimast arengust, et ausa sporditee valinud ei kõhkleks Eesti Antidopingu eesmärkides kuuldes ja lugedes, et organisatsiooni sees on mingi ebakindlus. Valdkonnale päriselt ma selga ei ole keeranud, olen endiselt litsenseeritud dopingukontrolli ametnik ning osalen Euroopa Liidu noorte puhta spordi saadikute projekti „prePLAY“ ühe eestvedajana Eestis," rääkis Berendsen Delfile ja Eesti Päevalehele.

Berendsen on endine kaugushüppaja (isiklik rekord 6.49), mistõttu on ta kergejõustikus toimuvaga hästi kursis.

"Kergejõustik on olnud kogu aeg minu suur armastus. Kuigi ma ei ole alaliidus varem töötanud, siis olen saanud tänu oma eelmistele töökohtadele Eesti Olümpiakomitees ja Eesti Anatidopingus väga tihedalt ka kergejõustikuliiduga koostööd teha. Ning oma vabast ajast pea kõikidel Eestis toimuvatel kergejõustiku võistlustel kohal olnud ja kaasa elanud. Sisseelamine on minu arvates läinud väga kenasti, sest valdkond ja inimesed on ju kõik tuttavad," ütles ta.

Mida kujutab endast alaliidu tehnilise sekretäri töö?

"Tehniline sekretär vastutab kodulehe info eest v.a tulemuste statistika, uuest hooajast alates ka elektroonilise sportlaste litsenseerimisprogrammi haldamise, erinevate vanuseklasside koondiste lähetamise tehnilise poole, alaliidu lao ja paljude muude tehniliste pisiküsimuste eest. Lisaks olen teistele abiks erinevate ürituste korraldamisel, materjalide ja toimumiskohtade ettevalmistamisel ning erinevates valdkondade rahvusvahelise suhtlemise teemadel."

Mida arvab Berendsen hiljuti ajalehtedes ja "Pealtnägijas" lahatud nn "rahaskandaalist"?

"See pole minu amet seda kommenteerida, aga nagu küsimuses on väga õigesti ära toodud, suhtun kui jutumärkidega ehk kunstlikkusse teemasse."