Esimeses geimis olid sloveenlannade võidunumbrid 25:17. Sealjuures oli Kohila teise tehnilise vaheaja järel napis 14:16 kaotusseisus, kuid tugeva lõpuga kaldus geim ikkagi külaliste kasuks.

Maribori tiimi hea hoog jätkus ka teises geimis, kui esimesele tehnilisele vaheajale juba 8:1 eduseisus mindi. See vahe jäi ka püsima ning sloveenlannade võidunumbrid olid lõpuks 25:16.

Viimases ja otsustavas geimis tulid eestlannad küll mitmel puhul vapralt kaotusseisust välja, aga jällegi näitasid lõpus suuremat kindlust Sloveenia hõbedanaised, kes kogu matšile 25:20 geimivõiduga punkti panid.

"Teada oli, et vastane on kõva. Euroopa kõrgem keskklass. Seitse mängijat osales hiljuti Sloveenia koondisega EM-finaalturniiril. Meil ei õnnestunud serv, millega tahtsime nende mängu lõhkuda. Esimeses geimis kuus viga oli liiast," kommenteeris Kohila peatreener Peeter Vahtra, kes kiitis Maribori naiste servi ja kaitsemängu.

Kahe ukrainlannaga tugevdatud Eesti klubi jäi alla igas elemendis: servi vastuvõtt (32% - 41%), rünnak (24% - 39%), serviässad (5 – 10) ja blokk (6 – 7). Serviga paksu pahandust tekitanud Iza Mlakar tõi 13 punkti, Kohila resultatiivseim oli teises geimis ukrainlanna Irina Brezguni asemel mängu sekkunud Nette Peit 8 silmaga. 17-aastast 188-sentimeetrist Kertu Laaki, keda Kohilas kasutatakse mitte sidemängija, vaid diagonaalründajana, osati karta ning tulevikulootus piirdus 6 punktiga. "Eks Kertu on juba nii tuntud mängija, et tal riputi blokis alati kahekesi ees. Tal oli täna raske," selgitas Vahtra, kelle arvates on sellisest klassist vastastega kohtumine hädavajalik. "Kui miski mängijaid karastab, siis just need mängud."

"Me ei teadnud vastasest palju. Selge, et selles liigas on meie jaoks kõik vastased tugevad. Nad mängisid väga head kaitset ja üldse kaitse-bloki koostöö toimis meist paremini. Tihti jõudsid nad nurka ette panna kahese bloki," lisas Nette Peit.

Kahe nädala pärast peetakse Sloveenias korduskohtumine – paari võitja pääseb CEV Cupi 1/8-finaali, kaotaja langeb aste nõrgemasse sarja, millel nimeks Challenge Cup. Seega vähemalt korra näeb sel aastal Eestis kindlasti veel Euroopa tasemel mängu. Tänast kohtumist jälgis väikeses Kohila hallis sisuliselt täismaja, ametliku protokolli väitel suisa 400 inimest. "Väga tore, et nii palju inimesi tuli. Sellist lärmi pole siin vist varem olnudki," rõõmustas Peiti poolehoidjate hulk.

Enne mängu:

Vastaste näol on tegemist Sloveenia läbi ajaloo parima klubiga, kes pärast riigi iseseisvumist 1991. aastal on tulnud koguni 13 korral maa meistriks ja 9 korral saavutanud hõbemedali. Vaid kahel hooajal on jäädud finaalist välja.

"Kohila naiskonna jaoks on tegemist uue asjaga, sest eurosarjas varem mängitud ei ole. Euroopa tugevuselt teises karikasarjas on kõik vastased tugevad ja erandiks ei ole ka Maribori esindus," kommenteeris eelseisvat mängu Kohila võistkonna peatreener Peeter Vahtra.

Juhendajal jätkus kiidusõnu ka Sloveenia võrkpalli kohta. "Sloveenia võrkpall on nii naiste kui meeste osas väga silmapaistev, seda eriti viimase 5-6 aasta jooksul," lisas peatreener.

Kui Sloveenia meeskonna jõudmist finaali äsjalõppenud EM-finaalturniiril mäletavad kõik võrkpallihuvilised, siis edukalt mängis ka naiskond. Finaalturniirile jõudmiseks oli Sloveenia naiskonnal vaja võita Prantsusmaad ja sellega saadi edukalt hakkama - mõlemas mängus saavutati 3:1 paremus. Finaalturniiril võiduni siiski ei jõutud. Tähelepanu pälvisid ka Sloveenia naisjuuniorid, kes tulid eelmisel aastal Tartus Euroopa meistrivõistlustel hõbedale. Nimetatud hõbedasest koosseisust on Maribori esinduse nimekirjas kaks mängijat, vahendab volley.ee.

Eesti esindus saab olulisele mängule minna vastu täiskoosseisus. "Kohila naiskonnas vigastustega probleeme ei ole ja kõik mängijad on valmis võistkonda aitama. Lähme mängule pingevabalt ja anname endast maksimumi," lõpetas Vahtra.