38-aastase Ruuderi seni parim MM-i koht tuli neli aastat tagasi Makedoonias, kus ta jäi napilt medalist ilma. Toona tuli punktidega kaotus vastu võtta veerandfinaalis horvaadilt Luca Simic´ult, kes hiljem ka maailmameistriks krooniti. Ruuderi jaoks on tegemist viimase võimalusega MM-il tiitlit püüda, sest järgmine suurvõistlus toimub kahe aasta pärast. Siis on Ruuderil aga maksimaalne lubatud vanusepiir (40 aastat) täiskontaktalades võistlemiseks ületatud.

Kikkpoksi vanameister Rain Ruuder on endiselt Eesti valitsev meister kikkpoksis. Kokku on ta Eesti meistriks tulnud kaheksal korral. Esimest korda sai Ruuder kuldse ja praeguseks suisa ajaloolise medali kaela juba 1994. aastal, kui peeti üldse Eesti esimesed meistrivõistlused kikkpoksis.

Eelmisel aastal valis Eesti Kikkpoksi Föderatsioon Ruuderi nii parimaks kikkpoksijaks kui ka parimaks kikkpoksitreeneriks. Nimelt ei hoia Ruuder oma teadmisi ainult endale, vaid tegutseb treenerina Tartu spordiklubis Kombat. Lisaks sellele teenib Eesti meister leiba ka kehalise kasvatuse õpetajana Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumis. “Hoolimata koolmeistri ja treeneri töö kõrvalt Kombatis on ettevalmistus ja enesetunne super, motivatsioon on laes, tervis nii korras kui minu puhul üldse enam olla saab! Mõned vanad vigastused kimbutavad, aga need on kogu aeg olnud ja saab hakkama. Peab saama!” rääkis Ruuder.

Spinnig kick KO...

Spinnig kick KO...Ehk vahest ikka juhtub... Seekord ei läinud õnneks kõvasti ega kannaga, nii et kõik OK! (Y) :)Posted by Rain Ruuder on 14. oktoober 2015. a.

Ehkki Ruuder on MM-iks valmistunud kuude kaupa, tuli augustis ka väike tagasilöök, mil ta Eesti MMA koondise suvelaagris sparringus kannakõõlust vigastas. “Ettevalmistuse kava tuli tänu sellele tibake ümber mängida ja koormusi natuke langeta. Jooksutreeningud asendasin näiteks jalgrattasõidu ja ujumisega,” selgitas Ruuder. “Koostöös füsioterapeut Tauno Kooviti ja Eesti poksikoondise peatreeneri Ervin Kadega jõudsime järeldusele, et eelnevalt planeeritud kontrollvõistlused MM-iks Soomes ja maailmakarika etapp Anapas on mõistlikum vahele jätta, et mitte riskida trauma süvenemisega ja anda jalale aega täielikuks taastumiseks.” Ringikogemusest aga puudu ei tohiks olla, sest võistlused asendati tugevate sparringutreeningutega erinevate Eesti ja välismaiste klubide sportlastega. Näiteks viimane ettevalmistav sparring toimus King Of Kingsi võitlejatega Eestist ja Lätist.

Eestit läheb MM-ile esindama Ruuderi hinnangul väga hea ettevalmistusega võistkond. Lisaks vanameistrile astub ringi Eesti kikkpoksi noorkahurivägi: Marat Mirzabalajev (First Fighting Club) ning äsja King of Kingsi Tallinna GP-l osalenud Sergei Makejev (Tugev Tahe) ja Andra Aho (Tallinna Taipoksi Klubi). “Nad kõik on kindlasti võimelised medalikonkurentsis kaasa lööma,” kinnitas Ruuder. Sportlastega sõidavad kasa ka treenerid Kevin Renno ja Villu Nurmoja ning kohtunikud Juri ja Denis Lahtikov.

WAKO (World Association of Kickboxing Organizations) MM toimub Serbia pealinnas Belgradis. WAKO on kõige suurem kikkpoksi organisatsioon maailmas, mida ainsana tunnustab ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK). WAKO korraldab kikkpoksi maailmameistrivõistlusi iga kahe aasta tagant, kusjuures seekord on tegemist 20. MM võistlusega.