Nimelt tagandati UEFA president Platini ametist 90 päevaks seoses Sepp Blatterilt väidetava 2 miljoni dollarilise altkäemaksu võtmisega, kuid endiselt pole selge, millal Platini apellatsiooni sellele arutama hakatakse.

Hiljutiste sündmuste valguses on UEFA tegemas koostööd Aasia jalgpalliliiduga, et viimased esitaksid FIFA presidendikandidaadiks oma juhi Šeik Salmani.

"See on suur võimalus," ütles FIFA juhatuse liige Šeik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah täna pärast erakorralist koosolekut.

Šeik Salman on juba ka saatnud Aasia jalgpalliliidu juhatusele kirja, milles ütleb, et "mitmed inimesed on teda hiljuti FIFA presidendiks kandideerima õhutanud". Bahreini kuningliku perekonna liige ütles, et kavatseb enne otsuse tegemist oma kolleegidega nõu pidada.

Kuni ajani kaks nädalat tagasi, mil Šveitsi kohus teatas Blatteri ja Platini suhtes kriminaaluurimise algatamisest, arvati prantslase leeris, et tema poolt oleks rohkem kui 110 FIFA alaliitu 209-st, peamiselt Euroopast, Aasiast ja Lõuna-Ameerikast. Šeik Salmani lähikondsed arvavad, et tema poolt on kolme kontinendi riigid.

Ühtlasi teatas täna FIFA reformikomisjon, mida juhib endine Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) peasekretär Francois Carrard, et teeb ettepaneku seada FIFA presidendile ametiaja ülempiiriks 12 aastat ning presidendi ja juhatuse liikmete vanusepiiriks 74. Samuti tahab komitee, et presidendi ja juhatuse liikmete aastapalgad oleksid avalikud.

Kõik need muudatused peavad heaks kiitma kõik 209 FIFA liikmesriiki 26. veebruari kongressil Zürichis.