Vaat videot sündmuse avamisest:

IVV olümpiaad toimub iga kahe aasta järel igakord erinevas riigis. Eestlased on olümpiaadidel olnud alati esindatud oma delegatsiooniga.

Seekordne olümpiaad toimus 5 miljoni elanikuga Chendgu linnas. Olümpiaadil osales 30 riiki ja 7000 liikumisharrastajat. Olümpiaadi programm sisaldas käimist radadel 5 km, 11 km, 22 km, 42 km, rattasõitu ning ujumist Chengdu linnas olevas väliujulas. Eestlased osalesid kõikidel aladel.

Lisaks nimetatud olümpiaadi programmile oli Kalevi delegatsioonil võimalus tutvuda Hiina kultuuri ja ajalooga, veeta kaks imelist päeva pealinnas Peking, külastada Eesti saatkonda Pekingis ning kohtuda suursaadik hr. Toomas Lukk’iga, konsuli Paul Elbergiga ja Margo Uusorg’iga. Samuti avanes võimalus näha oma silmaga Hiina müüri, viibida imekaunis Keisri suvepalees, külastada Taeva templit, viibida Keelatud linnas ja vaadata siidivabrikus, kuidas valmib siidikangas. Lisaks külastati Chengdus Panda Keskust ja käidi ühes Budismi hällis Emei mäel ning tutvuti erinevate kloostrite ja templitega.

Hiinlased on väga üksmeelsed ja töökad. Hommikul vara kell 5 juba võimlevad ekamad inimesed pargis, nädalavahetusel käiakse parkides koos teed joomas.

Chengdus läbitud tervisekilomeetrid ja lõbus reisiseltskond on kindlasti see, mis paneb eestlasi varakult plaane tegema osalemaks aastal 2017 Saksamaal Koblenzis järgmisel Olümpiaadil. Seniks aga kogume koduseid kilomeetreid Eesti Spordiseltsi Kalev KÄIME KOOS tervisesarja poolt korraldatavatel käimisüritustel.