Leedu jalgpalli rasked ajad on välja paistnud juba pikemat aega - nimelt leiavad paljud fännid ja ajakirjanikud, et koondisesse ei kaasata alati praeguse hetke parimaid mängijaid. Näiteks on mitmed mängumehed jalgpalliliidu diktaatorliku presidendi Julius Kvedarase initsiatiivil koondisest lihtsalt välja arvatud.

Samuti on must kass läbi jooksnud meedia ja mängijate vahelt. Kui juba Inglismaa mängu eel ülbitses ajakirjanikega Watfordis palliv Giedrius Arlauskis (küsimusele, kuidas mängumees meedia kriitikasse suhtub, vastas väravavaht: "Tule väljakule ja ma näitan sulle, kuidas palli lüüa"), siis eile ei jaganud kommentaare ükski mängumees.

Ainsana esines lühikese sõnavõtuga Fiodor Cernych: "Ma ei saa kommenteerida, palun vabandust."

Kohustuslikule mängujärgsele pressikonverentsile ilmus ka praeguseks endine peatreener Pankratjevas, kes korra maha istus ja sõnas: "Kõigel on oma lõpp. Praegu jõuab lõpule valikturniir ja ka minu töö. Ma taandun ametist. Tahan tänada kõiki, kes mind ja meeskonda toetasid. Head aega," lausus loots ja lahkus pressiruumist, jätmata võimalust ühekski küsimuseks.

Lõppenud valiktsüklis teenis Leedu 10 mänguga 10 punkti, lüües sealjuures 7 väravat ja lastes enda võrku 18 palli. E-alagrupis andis see 5. positsiooni, 4. kohale platseerunud Eestile jäädi alla just väravate vahega.