Viimase aasta jooksul on mehi jälginud Belgia kohus, kes otsib tõendeid selle kohta, kas Vinokurov oma konkurendile enda mööda laskmise eest maksis. Väidetavalt on õigusorganil nüüdseks ka piisavalt allikaid, et kohtuasja kahe ratturi vastu algatada. Täpsemalt on uurimise all 2010. aasta Liege-Bastogne-Liege sõit, kus Vinokurov Kolobnevist viimasel 600 meetrilt eest ära rebis.

Esimene kord tuli küsimus laiema avalikkuse ette siis, kui Šveisi ajaleht L'illustre kirjutas, et Vinokurov maksis Kolobnevile 100 000 eurot selle eest, et viimane tema lõpusirgel mööda laseks. 2012. aasta lõpus kinnitas sama informatsiooni ka ametist eemaldatud arsti Michele Ferrari ümber keerelnud uurimine, kus kaks 50 000-eurost Vinokurovi poolset makset avalikuks tuli.

Kuigi rahvusvaheline jalgrattaliit UCI antud juhtumit uurida lubas, jäi peagi protsess soiku. Nüüd on aga päevavalgel uued tõendid ja Belgia kohus nõuabki Kolobnevile ja Vinokurovile suuri rahatrahve või reaalset vangistust.

Vinokurov lõpetas oma karjääri 2012. aastal ning mitme suure saavutuse kõrval võib ta uhkustada näiteks 2012. aasta olümpia grupisõidu ning 2006. aasta Vuelta üldtuuri võiduga. Hetkel tegutseb ukrainlane Astana rattatiimi mänedžerina. Kolobnevi näol on tegu aga 34-aastase Venemaa ratturiga, kes 2008. aasta olümpia grupisõidus pronksi teenis.

Mõlemad ratturid ise on süüdistusi eitanud.