Sarnaselt kuu algus öeldule, tõdes rootslane, et viimane koondiseperiood septembri algul oli tema ametiaja efektiivseim. "Tegime kindlasti sammu edasi ja areng võrreldes juuniga oli tuntav. Meie treeningsessioonid olid paremad nii intensiivuse kui kvaliteedi poolest."

"Kindlasti aitas siin oluliselt kaasa asjaolu et enamik koondislasi mängivad regulaarselt - see võimaldab meil paremini valmistuda ning ka paremini mängida," lisas Pehrsson.

"Vassiljevit ja Zenjovi polnud ma enne nii heas vormis näinud"

Kuigi laiemalt kiitis loots kõikide mängijate stabiilsust, tõi ta eraldi välja seitse nime. "[Konstantin] Vassiljev ning [Sergei] Zenjov ei olnud minu käe all veel niivõrd head mängu näidanud. Nad on meie ründefaasis väga olulised lülid."

"Ka Karol Mets mängis alles poolteist aastat tagasi esimest korda keskväljal - nüüd teeb ta seda regulaarselt nii koondises kui klubis ja tema mäng on kindlasti uuel tasemel. Ka Artur Pikk on regulaarse mänguajaga sammu edasi teinud," kiitis Pehrsson ka koondise nooremaid liikmeid.

Luts on täiesti teine mängija kui aasta tagasi

Samuti jagus Pehrssonil posiitvseid sõnu Ken Kallaste suunas. "Viimases mängudes proovisime teda äärepoolkaitses ning see annab meile kindlasti lisakäigu juurde. Ta on väga hea pallide tagasi võitmises. Ka Sander Purit oli tore üle pika aja koondises näha. Ja lõpetuseks tooksin ma välja veel Siim Lutsu - ta paistab Eesti liigas väga hästi välja ning hetkel on ta täiesti teine mängija kui aasta tagasi," tõi Pehrsson Levadia vasaku ääre esile.

2013. aasta lõpus Eesti koondise ohjad üle võtnud Pehrsson kommenteeris põgusalt ka oma viimast 32-mehelist koondise valikut. Selles nimekirjas pakkus ehk enim kõneainet Henri Anieri tagasikutsumine ning Henrik Ojamaa välja jätmine.

Anier ilmselt lõplikusse valikusse ei kuulu, Ojamaa jaoks uks suletud pole

"Henrik [Ojamaa] hakkas üle pika aja mängima ning see on väga positiivne. Kindlasti mul tema vastu midagi isiklikult ei ole, aga ta vajab veelgi enam mängupraktikat. Henriga [Anieriga] rääkisin ma septembri algul ning nüüd leidsin, et võiks ta kutsuda - paraku võttis tema vigastusest taastumine oodatust kauem aega ning kui nädalavahetusel imet ei juhtu, siis Anier ikkagi lõplikusse valikusse ei kuulu," rääkis juhendaja.

Lõpetuseks vaatas Pehrsson ette ka eelseisvatele mängudele Inglismaaga (võõrsil) ning Šveitsiga (kodus). "Muidugi viimane tulemus Sloveenias muutis meie play-off koha püüdmise väga keeruliseks. Nüüd oleme sundseisus ning hetkel läheme me Wembleyle (Inglismaa kodustaadion - toim.) võitma! Usun, et see on tehtav ning ka mängijad ise on viimasel ajal aina enam võitjamentaliteeti üles näidanud. Isegi kui nad praegu võitu ei usu, siis küll sellega koondise kogunedes tegeleme," lausus loots lõbusalt.

"Jalgpallis võib igasuguseid asju juhtuda. Näiteks oli eelmine aasta Inglismaaga kodus mängides viik väga lähedal. Võti ongi praegu mängijates võitjamentaliteeti ning usku süvendada ja kasvatada," lõpetas Pehrsson.