"Tead, mul on selline tunne, et Leedu võib enda 2003. aasta vempu täna korrata küll (12 aastat tagasi alistasid leedukad EM-finaalis just tänase vastase Hispaania 93:84 - toim.). Vägevad poisid on nad ikka ja turniiri käigus näidati hästi, kuidas lõppe enda kasuks pöörata," rääkis kogenud korvpallitreener.

Kuivõrd Sõber end ise käimasoleva turniiri play-offidega kursis on jõudnud hoida? "Ikka jõudumööda on peaaegu kõik ära vaadatud ja kindlasti tuleb täna ka väga põnev finaal. Hispaania ja tegelikult ju ka Leedu alustasid turniiri päris aeglaselt. Aga nüüd on end väga hästi käima saadud ja ilusat korvpalli näidatud. Väga meeldib ka Leedu meeskondlik mäng."

Mäletatavasti kohtus käimasoleval turniiril Leeduga ka Eesti, kui alagrupis dramaatilise lõpuga meie mehed 62:64 kaotuse vastu võtsid. Kas pärast leedukate edasist edu on see allajäämine meie koondise abitreeneril ehk veelgi rohkem kripeldama jäänud? "Eks pisut ikka mõtled, mis võinuks olla, aga pigem vaatad hea meelega ja naudid, kuidas meie lähedusest mehed niivõrd kõrgele tasemele võivad jõuda."

Rakvere Tarva loots tunnistab konkreetselt, et tema hoiab täna õhtul teleka ees pöialt just Leedule. "Väga vinge, kui nad ikka ära teeks. Leedu on väga hästi näidanud, kuhu südamega asja juures olles jõuda võib - väga tegijad mehed!"

"Kindlasti olen Leedu poolt. Hispaania on küll väga kõva sats, aga julgen ennustada ja tahan, et just leedukad täna selle tiitli ära võtaks!"

Leedu-Hispaania kullamäng saab täna meie aja järgi alguse kell 20.00.