Boanas juhendas inglannade üht juhtmängijat aastatel 2002-2007, mil nad Charlton Athleticuga ka mitu suuremat karikat võitsid.

"Ta [Boanas] on mulle justkui isafiguur või mentor. Minu karjääris on ta meeletut rolli kandnud. Oli üks hetk, mil ma ei tahtnud enam rahvusvahelist jalgpalli mängida, aga Keith endiselt uskus minusse," rääkis Stoney Inglismaa jalgpalliliidule antud intervjuus.

"2005. aastal ta ütles mulle: "praegu tunned sa end kohtuvalt, kuid ühel päeval oled sa Inglismaa kapten." Tol hetkel ma ei uskunud teda, aga nüüd sai see tõeks! Ta on minust nii inimesena kui jalgpallurina hoolinud, aidates mind heas ja halvas," jätkas igapäevaselt Arsenali naiskonna palliv kaitsja.

"Ta on üks paremaid treenereid, kellega töötanud olen"

"Ta [Boanas] on üks paremaid treenereid, kellega ma kunagi töötanud olen ning mul on tema vastu tohutu austus. Loodan, et ta on minu jaoks mentor ka siis, kui ma ise treeneritööd alustan," ei olnud Stoney kiitustega kitsi.

33-aastane pallur avalikustas veel, et Eesti naiskonna peatreener toetas teda ka viimatise MM-i ajal. "Ta tahtis, et meil läheks MM-il hästi ning enne turniiri sain ma sõnumi - "kas ei oleks mitte tore, kui me septembris maailmameistrite vastu mängida saaks?" Kahjuks päris nii ei läinud, aga nad [eestlannad] peavad siiski kohtuma MM-pronksiga."

Stoney kiitis ka laiemat tööd, mida Boanas siinmail teinud on: "Ta on Eesti naiste jalgpalli igaveseks muutnud ning kahtlemata on ta enda töö üle uhke. Kindlasti on Keith valmis ka esmaspäevaseks väljakutseks. Samas teame ka meie, et iga opponendi vastu tuleb maksimaalselt keskenduda ning usutavasti teeb Eesti kõik, et meile peavalu valmistada."

Sealjuures ei ole Stoney ainus Inglismaa koondislane, keda 2009. aastast Eesti naiskonna peatreenerina tegutsenud Boanas juhendanud on - Charltonis mängisid tema käe all veel Jo Potter ning Eniola Aluko.

Homne EM-valikmäng Eesti ja Inglismaa vahel algab A. Le Coq Arenal kell 19.00.