Usinalt koguvad vormi ka meie alagrupikaaslased Itaalia ja Prantsusmaa. Neist esimene on võistlustules Jaapanis jätkuvatel Maailma karikavõistlustel, kus kaheksast mängust on võidetud seitse, viimasena alistati täna Venetsueela 3:0 (25:16, 25:22, 25:18). Ainus kaotus tuli vastu võtta turniiri täiseduga jätkavalt USA-lt. Kaotuseta on seni ka Poola, vahendab volley.ee.

Itaalia kõrval on vaid ühes mängus kaotajana platsilt lahkunud ka Venemaa. Just nendega mängibki Itaalia järgmisena, pärast kahepäevast puhkust. Iga vooru kolmest mängust teeb rahvusvaheline alaliit otseülekande ja esmaspäeval on üheks just eelnevalt mainitud põnevusmatš. Mäng hakkab Eesti aja järgi kell 04:30 ja seda saab vaadata SIIT.

Maailma karikavõistluste kaudu tagavad järgmise aasta olümpiamängude pileti kaks edukaimat koondist.

Tänavu maailmaliigas triumfeerinud prantslased on viimastel nädalatel pidanud sõprusmänge nii Brasiilia kui ka Tšehhiga. Kodupubliku silme all anti Londoni olümpiahõbedale mõlemal päeval viiegeimiline lahing, millest üks suudeti ka võita. Samuti EM-iks valmistuva Tšehhiga mängiti võõrsil. Avamängus alistati vastased 3:1, teine kaotati 2:3.

Prantslaste viimane Vana Maailma tšempionaadi eelne kontrollturniir toimub järgmisel nädalavahetusel Saksamaal, kui võõrustajate kõrval mängitakse ka Serbia ja Sloveeniaga.

Bulgaarias ja Itaalias toimuvad Euroopa meistrivõistlused algavad 9. oktoobril. Eesti esimeseks vastaseks on Itaalia. Päev hiljem mängime Prantsusmaaga ja 11. oktoobril on meie vastasteks Horvaatia.