Treeninglaager ise algab umbes kahe nädala pärast ning kokku on sinna kutsutud 18 mängumeest. Põhihooaja "rosterisse" saab aga jääda vaid 15 korvpallurit.

Hetkel on garanteeritud rahadega leping sellest seltskonnast olemas 13 mehel. See tähendab, et viimase kahe "rosteri" koha nimel asuvad võitlusesse viis pallurit, kellega hiljuti ka "non-guaranteed" ehk garanteerimata rahadega lepingud sõlmiti.

Neist suurim summa kanti kreeklase Kostas Papanikolaou lepingule, kes Nuggetsis põhihooajal jätkates ligi 4,8 miljonit dollarit tasku pistaks. Peetakse siiski tõenäoliseks, et Papanikolaou just suure palgasumma tõttu Nuggetsiga ei liitu.

Petšerovi lepingus ligi miljoni dollariline aastapalk

Peaaegu seitsmekohaline aastapalk ootaks lepingu teenimise korral ka NBA suveliigas tegusid teinud Oleksiy Petšerovi, kelle "non-guaranteed" lepingus ühe hooaja teenistus 947 276 dollarini ulatuks. Lisaks Petšerovile ning Papanikolaoule osalevad "non-guaranteed" lepinguga Nuggetsi treeninglaagris veel Matt Janning, Erick Green ning Devin Sweetney.

Neist esimesed kaks - Jannining ning Green - pistaks potentsiaalse lepingu korral taskusse aastas ligikaudu 845 000 dollarit. Sweetney "non-guaranteed" lepingusse kirjutati aga minimaalne, "vaid" 525 000-dollariline aastateenistus.

Mullu viskas Petšerov Kalev/Cramos keskmiselt üle 15 punkti mängus ja võttis 5 lauda. Hooaja lõpus oli ukrainlane mäletatavasti vigastatud, kuigi arstide tehtud uuringute põhjal oli mees täiesti terve.

Peab end tõestama ka põhihooajal

Petšerov pidas aastatel 2007-2010 NBA-s Washington Wizardsi ja Minnesota Timberwolvesi ridades kokku 111 mängu, kus tema keskmiseks saldoks jäi kohtumise peale 3,9 punkti ja 2,4 lauda.

Olgu veel öeldud, et juhul kui Petšerovil ka Denver Nuggetsi 15-mehelisse "rosterisse" murda õnnestub, peab ta end ka põhihooajal tõestama. Lõplik tähtaeg, mil ukrainlase "non-guaranteed" palk garanteerituks muudetakse, on 10. jaanuar. Juhul kui Petšerov selleks ajaks loodetud esitusi näidanud pole, võib tema leping ikkagi enneaegselt lõppeda.

Seletuseks - NBA meeskonnad alustavad tavaliselt enda treeninglaagritega septembri lõpus või oktoobri alguses. Euroopa meeskonnad alustavad sel ajal aga enda liigamängudega ning seega hakatakse potentsiaalsetele täiendustele pakkumisi tegema suvel. Seetõttu pakuvadki NBA klubid aeg-ajalt neile huvipakkuvale mängijale juba enne treeninglaagrit "garanteeritud rahaga" lepingut, misläbi loodetakse, et vastav pallur siis enne treeninglaagrit Euroopast või kusagilt mujalt pakkumisi vastu ei võtaks.

Näiteks, kui korvpallur sõlmib pärast suveliigat garanteeritud lepingu, ei tohi ta enam Euroopast või kusagilt mujalt teisi pakkumisi vastu võtta ning saab sisuliselt vaid treeninglaagris osalemise eest lepingus sätestatud summa, olenemata sellest, kas ta pääseb lõpuks põhihooajal ka vastava klubi 15-mehelisse "rosterisse" ("non-guaranteed" lepinguga säärast kohustust pole). Et säärased garanteeritud lepingud reaalselt ka mängijatele ära tasuks, võivad vastavad summad sõltuvalt mängijast ulatuda vägagi kõrgele.