Kogu sündmusteahel sai alguse sellest, et Northug soovib sõita oma sponsorite logodega vormis. Kuna aga Northugi peasponsor, supermarketite kett Coop, on Norra suusaliidu sponsori Spari otsene konkurent, siis leidsidki norrakad, et andekas suusataja nende riigi värvide all MK-sarjas sõita ei tohi.

See tähendaks, et Northugil tuleb vahele jätta ka Tour de Ski ning kogu tragikoomilise olukorra lahendamiseks on nüüd nii sportlane ise kui norrakate suusaliit asunud tegudele, et lahendus siiski leida.

Alustuseks saatis Northug laiali pressiteate, kus seisis: "Mul on kahju, et minu valikutest on jälle selline trall tekitatud. Tahan kõigile kinnitada, et mu eesmärk on sõita kiiresti ning teha seda MK-sarjas Norra eest - nii sel kui ka järgmisel talvel."

Alaliidu ametlik kutse kohtumisele

"Reeglid lubavad mul edasi toimetada väljaspool koondist, kuid alaliit pole näidanud üles soovi seda võimalust kasutada. Seetõttu pole ma nende pakutud kokkuleppele öelnud "ei" ega "jah"," jätkas Northug. "Ma tõesti tahaks Norrale veel kuldmedaleid võita. Eesmärk on alistada vastased järgmise kolme hooaja jooksul MK-sarjas, MM-idel ja olümpiamängudel."

Täna saatis Norra suusaliidu peasekretär Stein Opsal Northugile meili kutse tulla järgmisel nädalal alaliiduga kohtumisele. Siiski rõhutas Opsal, et tegu ei ole läbirääkimistega, vaid lihtsalt silmast-silma vestlusega, kus mõlemad enda argumendid ja seisukohad esitada saaks.

"On hea meel tõdeda, et sa ise lahenduse leidmises osaleda soovida ja seetõttu kutsume sind kohtumisele meie kontorisse. Suusaliidust osalevad kohtumisel alaliidu president Erik Røste, murdmaasuusatamise alakomitee juht Thorbjørn Skogstad ja mina," seisis Opsali poolt Northugile saadetud kirjas.

Kuigi ametlikku kohtumise kuupäeva veel paika pandud pole, andis Northugi mänedžer Are Sørum Langås mõista, et alaliidu pakutud võimalusest nad kinni haaravad.