Valitsev Euroopa meister Prantsusmaa on senise turniiri läbinud täiseduga - alagrupis pisteti järjepanu kotti Iisrael, Poola, Bosnia ja Hertsegoviina, Soome ning Venemaa. Kaheksandikfinaalis alistati skooriga 76:53 Türgi ning teisipäevases veerandfinaalis oldi Lätist paremad numbritega 84:70.

Hispaania teekond nelja parima sekka on kujunenud pisut keerulisemalt - alagrupis jäädi alla nii Serbiale kui Itaaliale, aga sellest hoolimata murti end B-alagrupist teisena edasi. Kaheksandikfinaalis võeti tugeva lõpuga 80:66 võit Poolalt ning veerandfinaalis alistati punkt-punkti mängus 73:71 Kreeka.

Kohtumisele lisab kahtlemata vürtsi asjaolu, et samad tiimid kohtusid ka 2013. aasta EM-i poolfinaalis, kus prantslased lisaaja järel 75:72 võidu võtsid. Motivatsiooni peaks andma veel tõik, et lisaks finaalipiletile tagab võitja endale automaatse kohe järgmise aasta olümpial.

Kes kahest suurest end finaali murrab, saab näha juba täna õhtul kell 22.00, kui pall Lille'is õhku visatakse.

Läti jahib olümpiapiletit

Lisaks suurele poolfinaalile toimub täna ka kaks kohamängu, kui positsioonid 5.-8. mängivad omavahel välja Kreeka-Läti (matši algus 17.00) ning Tšehhi-Itaalia (algus 19.30).

Ka nendes kohtumistes mängib olulist rolli olümpia - nimelt pääsevad tänavuse EM-i 3.-7. meeskonnad pallima edasi olümpia lisavalikturniiril (juhul kui üks lisavalikturniirile pääseja võistlust võõrustab, saaks võimaluse olümpiapiletit püüda ka käimasoleva EM-i kaheksas tiim).

Sealjuures on kahe tänase kohamängu võitja jaoks turniir lõppenud - nendele läheb kirja EM-i viies koht. Seekordsed kaotajad peavad aga 7.-8. koha matšis võitlema justnimelt eelmainitud lisavalikturniiri pääsme nimel.