26-aastane hispaanlane põhjendas oma otsust sellega, et tahab suurtuuridel ise kõrgeid kohti püüda, Astanas jäi ta pigem Aru ja Vincenzo Nibali varju.

"Tiim pole mind kunagi liidriks pidanud. Soovin, et mul oleks teinekord see vastutus olnud. Ma tahan, et mind selles osas rohkem hinnataks," ütles Landa Hispaania ajalehele Deia.

Landa näitas oma suhtumist välja Vuelta 11. etapil Andorras, kui võttis lõputõusul 400 meetrit enne finišit kõrvaklapi peast, et mitte kuulda tiimikorraldusi, mis käsiksid tal veidi maad eemal mäkke üles rühkinud Fabio Arut järgi ootama. Selle asemel võttis ta velotuuri raskema etapi võidu enda nimele.

Landa sõnul pakkus ka Astana talle järgmiseks aastaks lepingut, kuid mitte talle sobivatel tingimustel. "Spordidirektor ei suutnud mulle läbirääkimistel just kõige paremat pakkumist teha. Mul ei olnud õigust ega võimu oma nõudmisi esitada. Ma ütlesin neile, et ma ei kavatse alluda, kuid ma mõistan, et nad panustavad Arule."

Landa ülemineku Team Skysse tegi võimalikuks Chris Froome'i peamise abimehe Richie Porte'i siirdumine BMC-sse. Lisaks Froomile on Skysse jäänud veel vaid üks mees, kellel ette näidata suurturniiri esikümne koht - tšehh Leopold König.

"Näitasin sel aastal, et võin suurtuuri võita ning vajan selleks enda ümber tiimi, mida Sky mulle ka pakkus," lisas Landa.