"Kahjuks ei nõustunud Northug koondise ja MK-sarja võistlustel osalema samadel tingimustel kui teised sportlased. Seega jätkame hooajaks valmistumist nende sportlastega, kes on meiega lepingu sõlminud," teatas Norra suusaliit oma pressiavalduses.

Northugi mänedžer Are Sørum Langås teatas, et nad ei soovi hetkel suusaliidu avaldust kommenteerida. "Võtame teadmiseks, et suusaliit avaldas sellise pressiteate. Anname omapoolse kommentaari lähipäevade jooksul. Rohkem ei ole meil täna midagi öelda," sõnas mänedžer, vahendab VG.

Karjääri jooksul 13 maailmameistritiitlit võitnud Northug on alaliiduga tülis olnud juba pikka aega, sest suusataja soovib oma võistlusriietel reklaamida alaliidu sponsorite asemel isiklikke toetajaid. Alaliidu jaoks muudab olukorra eriti keeruliseks asjaolu, et näiteks Northugi toetav Coop on suusaliidu peasponsori Spari otsene konkurent.

Kuna uue hooaja lepingust Northug keeldus, ei luba alaliit Northugi uue hooaja MK-sarja võistlustele. Norra ässal tuleb seega vahele jätta ka Tour de Ski.