Võrdselt kulgenud avapoolaja järel tegid C-alagrupi võitnud kreeklased otsustava vahe sisse kolmandal veerandil, kui Belgiast 12 punkti rohkem visati.

Neljanda veerandaja keskpaigaks käristati vahe juba 27 punkti peale ning olukorras, kus kaheksa parima sekka pääseja juba selgunud oli, lasti skoori pisut viisakamaks visata ka belglastel, kes viimaste minutitega lõppskooriks 75:54 tegid.

Võitjate poolelt oli resulatiivseim 14 punkti visanud Yannis Bourousis. 13 punkti ja 9 lauapalliga toetas teda Kostas Koufos. Kaksikduubli sai 10 punkti ja 10 lauapalliga kirja Giannis Antetokounmpo.

Alagrupiturniiril Eestist skooriga 84:55 üle olnud Belgia ridades oli omakorda resultatiivseim 14 punkti kirja saanud Pierre-Antoine Gillet.

Ka meeskondlikes näitajates oli Kreeka üleolek selge - viskeprotsent jäi kahekordsel Euroopa meistril 49 peale (Belgia vastav näitaja oli 38%). Samuti noppis Kreeka enam lauapalle - Belgia vastav näitaja oli 29, kreeklastel aga 38.

C-alagrupi täiseduga läbinud Kreeka vastaseks veerandfinaalis tuleb tänaõhtuse Hispaania - Poola duelli võitja. Päeva viimases kohtumises lähevad vastamisi Prantsusmaa - Türgi.

Pühapäeval kohtuvad kaheksandikfinaalides veel Serbia - Soome, Horvaatia - Tšehhi, Iisrael - Itaalia, ja Leedu - Gruusia.