75 protsenti kogutud summast ehk 19 422 eurot kuulub Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule (EVLVL) ning seda kasutatakse tugikeskuse teenuste rahastamiseks ning Tallinna Lastehaigla onkohematoloogiaosakonna nelja jälgimismonitori ostmiseks. 25 protsenti ehk 6474 eurot suunatakse Eesti Jäähokiliidu kaudu Eesti noorte jäähoki arengusse korraldamaks jäähokilaagreid erinevates Eesti linnades.

Mõlema toetussumma sümboolsed tšekid anti pidulikult üle täna õhtul Espoos SM-Liiga kohtumise Espoo Blues - Helsingi IFK eel. Robert Rooba ulatas tšeki 19 422 eurole EVLVL-i juhatuse liikmele Luive Merilaile ning Siim Liivik tšeki 6474 eurole EJHL-i presidendile Rauno Parrasele.

"Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu poolt soovin tänada kõiki heategevusürituse Hoki Aitab toetajaid. Tänu kõikidele piletiostjatele ning oksjonil osalejatele saab Tallinna Lastehaigla onkohematoloogia osakond endale neli uut jälgimismonitori. Monitore on tarvis patsientide eluliste näitajate jälgimiseks. Lisaks saame aidata neid vähilapsi, kelle ravi Eesti Haigekassa ei kompenseeri ning kes vajavad ravi välismaal. Suur aitäh ürituse korraldusmeeskonnale, Pietarinkadun Oilersile, kõikidele mängijatele ja vabatahtlikele! Loodame, et taoline vahva heategevusüritus toimub ka järgmisel aastal ning paljudel noortel on tärganud huvi jäähoki vastu. Hea on teha head!" ütles EVLVL-i esindaja Elen Vettus.

"Mul on väga hea meel, et heategevusüritus Hoki Aitab läks igati korda ning me saame annetada abivajajatele väga soliidse summa. Suur tänu kõikidele, kes piletiostu või vabatahtliku tööga andsid omalt poolt parima ettevõtmise õnnestumiseks. Kindlasti plaanib Eesti Jäähokiliit ka tulevikus heategevuslikke hokimänge korraldada," lausus Eesti Jäähokiliidu president Rauno Parras.

Heategevuslik hokishow "Hoki Aitab" toimus 22. augustil Tondiraba jäähallis, kohtusid Tondiraba All Stars ja legendaarne Soome jäähoki showmeeskond Pietarinkadun Oilers. Jääl käisid Venemaa jäähokilegendid Vjatšeslav Fetissov ja Aleksei Kassatonov, Soome hokikuulsused Jere Lehtinen ja Mikael Granlund, Narvas sündinud Soome jäähokikoondise maailmameistrist ründaja Leo Komarov, Eesti kuulsaimad hokimehed Robert Rooba ja Siim Liivik, kahekordne epeevehklemise maailmameister Nikolai Novosjolov, endine vormelipiloot Mika Salo, näitleja Henrik Kalmet, muusikud Pearu Paulus ja Emil Rutiku, kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik, kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil, Eesti edukaim kahevõistleja Allar Levandi, endised Eesti jäähokikoondise ründajad Olle Sildre ja Pelle Sildre ning mitmed teised tuntud inimesed.