Korvpallistuudios on saatejuht Ivar Jurtšenko külalisteks Eesti koondise abitreener Rait Käbin ning endine Eesti koondise peatreener, mängijana nii Euroopa meistriks kui ka maailmameistriks tulnud Heino Enden.

"Väga raske on öelda, mis toimunud on, kui isegi need, kes asja sees on, ei oska seda täpselt seletada. Oleme näidanud, et oskame mängida. Esimestes mängudes tulid lihtsalt vastased väga võimsalt peale, samas meie ei leidnud vabu viskekohti ning tabasime halvasti.. Ma arvan, et moraalselt polnud pärast teist mängu taganeda kuhugi - teadsime, et Ukraina on mängitav vastane. Eilsest, Leedu mäng muutus väga ümmarguseks. Tegime nende vastu sama, mis esimesed vastased olid meie vastu teinud. See töötas ja saime enesekindlust - korvpall on pisiasjades kinni," sõnas Enden.

"Ma ei saa öelda, mis sõnu Arvydas Sabonis (kelle kõrval Enden eilse mängu ajal istus) lausus, sest Leedu mäng oli tõesti kole. Neid halbu sõnu tuli nii leedu kui vene keeles. Ta pole muidu kunagi eriti emotsionaalne olnud, aga pärast Leedu võiduviset võis aru saada, kuvõrd palju ta tegelikult sisemas ikkagi omadele kaasa elab."

"Ma pole nii halba Leedut varem näinud - mitte ainult eilse, vaid kogu turniiri põhjal. Neil käärib miski meeskonna sees. Sedasi pole neil tõesti midagi EM-il (suures mängus) teha," lisas Enden.

"Läti mäng peaks meile sobima. Nad on läinud ka sellise klassikalise töts-töts viis-viie vastu mängule üle, ei mängita enam kiiret korvpalli, mis neile aastakümneid edu on toonud. Kui me ei lase neid kiirelt jooksma ja viskama, on protsendid 60-40, et me võidame selle mängu," hindas endine Eesti koondise peatreener meie tänaseid võimalusi.

Eesti korvpallikoondis kaotas kolmapäeva hilisõhtul EM-finaalturniiri neljandas voorus Leedule 62:64, ent asub täna kell 18.30 Läti vastu võitlusesse kaheksandikfinaali pääsu nimel.

Delfi TV korvpallistuudio otse Riiast on eetris ka tund pärast Läti-mängu lõppu.