Nimelt võtsid Magnus Pehrssoni mehed loetud minutid tagasi vastu valusa 0:1 kaotuse Sloveenialt, mistõttu nüüd end play-offi viivalt kolmandalt kohalt taas välja lasti mängida.

Kohtumine Mariboris kahe lähikonkurendi vahel möödus esialgu üpriski luuravalt ning kinniselt. Sloveenia oli esimese poolaja keskel pallivaldamises protsentuaalselt üle 74-26, kuid väga teravate olukordadeni see kiigutamine ei viinud.

Pigem tekitasid ohtu teisel pool väljakut Sinisärgid, kelle poolelt proovis esialgu ligi 30 meetrilt lööki Konstantin Vassiljev ning kümmekond minutit hiljem Taijo Teniste. Paraku oli Sloveenia väravavaht Samir Handanovic tasemel ning head tõrjed hoidsid poolajani mängu väravateta viigiseisul.

Saatuslik hetk saabus 63. minutil

Teisel kolmveerandtunnil jätkus umbes sarnane mängupilt, kus väga märkimisväärseid võimalusi kumbki ei tekitanud. Saatuslik hetk saabus 63. minutil, kui Valter Birsa läbisöödu realiseeris penaltipunkti lähistel väravaks Robert Beric. Sloveenia suurima väravaküti Milivoje Novakovici vigastuse järel võimaluse teeninud Bericile suutis Karol Mets esialgu isegi keha ette saada, kuid paraku lipsas Beric ikkagi viimasel hetkel eestlase selja tagant välja ning Aksaluga silmitsi olles lükkaski sloveen kodumeeskonna 1:0 ette.

Viimase pooltunniga üritas Eesti veel standardolukordadega vastust leida, aga paraku tulemust see ei toonud. Korra toodi Konstantin Vassiljevi nurgalöök ka väravajoone lähistelt ära, aga üldiselt väga tõsisele tõrjetööle Handanovici ei sunnitudki.

Tulemuseks kurb 0:1 kaotus, misläbi kaks mängu enne valikturniiri lõppu Sloveeniast kahe silmaga maha jäädakse. Kuigi teoreetiline võimalus veel säilib, on meil veel mängida Inglismaa ning Šveitsiga. Sloveenial aga Leedu ning San Marinoga ja seega ei usu vast enam ka kõige tulihingelisem Eesti fänn, et meie koondislased veel Prantsusmaa EM-rongi peale hüpata suudaks.

Teistes tänastes E-grupi mängudes alistas Inglismaa kodus Šveitsi 2:0 ja Leedu samuti koduväljakul San Marino lisaminutite väravast 2:1.

Tabeliseis 8 vooru järel: 1. Inglismaa 24 punkti, 2. Šveits 15, 3. Sloveenia 12, 4. Eesti 10, 5. Leedu 9, 6. San Marino 1p.

Eesti koondise algkoosseis: Mihkel Aksalu; Artur Pikk, Enar Jääger, Ragnar Klavan, Taijo Teniste; Ken Kallaste, Joel Lindpere, Karol Mets, Sergei Zenjov; Konstantin Vassiljev; Ats Purje.

Sloveenia algkoosseis: Samir Handanovic; Bojan Jokic, Boštjan Cesar, Branko Ilic, Andraž Struna; Valter Birsa, Jasmin Kurtic, Rene Krhin, Josip Ilicic; Kevin Kampl; Robert Beric.