3 minutit ja 28 sekundit enne kohtumise lõppu tabab Joosep Toome kolmese ja viib Eesti kuue punktiga juhtima. See on tema esimene korv mängust Ukraina vastu. 20 sekundit hiljem tabab Veideman kaks vabaviset ja edu kasvab kaheksale. Siis kukub ta söötu vastu võttes ning Sokk teeb ebasportliku ning vahe väheneb neljale. Järgneb ukrainlaste kolmene.

Eduseisul 66:65 tuleb murdepunkt. Kanguri vabaviskele järgneb Sten Soku kolmene ja edu kasvab viiele. Seejärel tabavad Sokk ja Veideman vabavisked ja eduseisuks kujuneb 74:65. Mäng on käes ning Eesti võtab esimese EM-i võidu pärast 1993. aastat, mil alistati Bosnia.

Vaata tipphetki:

Vaata ametlikku mänguülevaadet:



Hea algus ja visa võitlus

Eesti alustas mängu hoopis teise minekuga. Janar Taltsi viis punkti järjest ning Gregor Arbeti kaugvise viisid eestlased 8:3 juhtima. Rain Veidemani kaugvise kasvatas edu juba 11:3-le. Eduseis kestis kaheksa ja pool minutit, seejärel jätkus avaveerandil punkt-punkti mäng. Avaveerand Ukrainale siiski 15:14.

Teisel veerandil viis Veidemani pealtpanek Eesti 25:24 juhtima, kuid seejärel lubati ukrainlastel 8-0 vahespurt teha. Veidemani korv vähendas korra siiski vahe neljale, kuid poolaja lõpuhetkedel olid ukrainlased paremad ning läksid vaheajale 28:38.

Kolmandal veerandajal tabas Arbet lauapõrkest kaugviske ning asi lõppes tema kaheksa järjestikuse punktiga. Ühes sellega vähenes ka kaotusseis punktile 38:40. Seejuures hoiti ukrainlased kuue minuti jooksul kahe punkti peal. Taltsi pealtpaneku ja Arbeti kaugviske järel oli seis aga juba 43:40! Veerandi lõpus püsis tablool eduseis 50:44 ehk vastastel lubati visata vaid kuus punkti.

Viimane veerand algas Kanguri tabava kaugviskega ning eduseis kasvas üheksale, Arbeti tabamuse järel veel 11-le. Seejärel tuli väike langus ning eduseis kärises kiirelt kahele, kui mängida jäi 6 minutit.

Neljandal veerandil viis viga täis täinud Janar Talts toetas 10 punkti ja 7 lauapalliga. Kristjan Kangur lisas 9 punkti.

Tänases esimeses D-alagrupi kaotas Leedu dramaatilisel moel Belgiale 74:76, Läti sai jagu Tšehhist 72:65. Enne puhkepäeva ja kaht viimast vooru on Tšehhil, Belgial, Leedul ja Lätil 2, Eestil 1 võit, Ukrainal 0.