"Ma tõesti usun seda. Olen 1998. aastast juba meeskonnas, nii et raske uskuda, et veel siin olen. Olen näinud Tšehhi lipu all palju meeskondi ja ma tõesti usun, et see on neist kõike sisukam. Meil on palju noori mängijaid, atleetlikke, häid kogenud mängijaid. Meile lisandus just suurepärane ameeriklane Blake Schielb, kes on abiellus tšehhitariga. Meil on hea meeskond, aga peame seda näitama," ütles Welsch Riias intervjuus Delfile.

Welsch mängis Eesti vastu juba 2001. aasta EM-valikturniiril, kui Eesti Martin Müürsepa, Aivar Kuusmaa, Gert Kullamäe, Margus Metstaki ja Rauno Pehka juhtimisel mõlemal korral Tšehhit võitis ja pääsu finaalturniirile tagas. Just viimases mängus Kalevi hallis saadud 96:85 võit otsustas edasipääsu, noor tõusev täht Welsch viskas tolles mängus vastaste parimana 25 punkti.

Hiljem pole Eestil Tšehhi vastu nii hästi läinud. 2005. aastal kaotas Eesti lisavalikturniiril mõlemad mängud - kodus Rakveres Tiit Soku peatreeneridebüütmängus 57:75, võõrsil 86:96.

2009. aastal oli Tšehhi osaline Eesti A-divisjonist väljakukkumisel. Niiöelda väljalangemisturniiril võitis Eesti küll tšehhe koduplatsil 69:65, ent kaotas võõrsil koguni 54:80.

"Oleme kohtunud palju. Mäletan mängu 2005. aasta. Martin Müürsepp, suur Eesti mängija, oli siis veel meeskonnas. Oleme kohtunud paljudel turniiridel. Nymburkiga oleme kohtunud BC Kalev/Cramoga. Head mängijad, suured korvpallitraditsioonid, peame valmis oleme, sest meile tuleb vastu ohtlik vastane," rääkis Welsch.

"Oleme vaadanud videot. Tean mängijaid. Soku vennad... Kaleviga mängisime VTB-liigas, Arbet, ei mäleta ta eesnime, tegi meile palju pahandust, eriti kodumängus. Vene on andekas mängija. Kapten Kristjan Kangur on juba mõnda aega olnud pildil."

Eesti ja Tšehhi kohtumine Riias algab kell 15.30. Delfi TV mängueelne korvpallistuudio otse Riiast jõuab eetrisse kell 12, eksperdina on külas Heino Enden. Mängujärgne stuudio toimub kell 18.30, seal on ekspertidena külas Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe.