Meeste kettaheites kohtuvad sel aastal viimast korda Eesti publiku ees olümpiavõitja Gerd Kanter (hooaja tippmark 66.02 heidetud Kohilas), Eesti edetabelijuht ja maailma edetabeli üheksas mees Martin Kupper (hooaja tippmark 66.67), Märt Israel (62.19) ja vanameister Aleksander Tammert (57.44). Kaarte segab Ukrainast pärit juunioride maailmarekordimees Mykyta Nesterenko, kes on tänavu heitnud tulemuse 63.34.

Meeste odaviskes on kohal kõik Pekingis maailmameistrivõistlustel osalenud Eesti mehed: Risto Mätas (hooaja tippmark 82.06), Magnus Kirt (82.22) ja Eesti edetabelijuht Tanel Laanmäe (83.11). Kaasa teeb ka 2008. aastal Pekingis olümpiahõbeda võitnud lätlane Ainars Kovals (isiklik rekord 86.64). Mätas, Kirt ja Kovals on sihikule võtnud Rio de Janeiro olümpianormi (83.00) ületamise.

Juba 46. hooaega toimuva Heitjate seeriavõistluse üldvõidu nimel võitlevad naistest tänavu vasaraheite Eesti rekordi (67.26) püstitanud Kati Ojaloo ja kuulitõuke valitsev Eesti meister Anu Teesaar. Enne Kohilas toimuvat finaaletappi on nende vahe vaid 1 punkt Ojaloo kasuks, aga mõlemal on veel üks ala tegemata. Meestest on praeguse seisuga liider kuulitõukaja Karl Koha, aga viimasel etapil võivad temast mööduda kettaheitja Priidu Niit ja eelmiste aastate võitja Eesti parim kuulitõukaja Kristo Galeta. Üldvõidu nimel on vaja hooaja jooksul võistelda kolmel erineval heitealal ning ka paigalt kaugushüppes.

Võistlused Raplamaal, Kohila staadionil algavad pühapäeval kell 12 naiste vasaraheitega. Meeste kettaheide algab kell 14 ja meeste odavise kell 16.30. Pealtvaatajaile on pääs võistlustele tasuta.