Nimelt heitis lõpuprotokolli 63.94 kirja saanud Harting viimasel kuuendal katsel ketta 65 meetri joone taha, kuid vastav heide mõõtmisele ei läinud, sest kohtunik tõstis üleastumise märgiks punase lipu.

Mäletatavasti võitis poolakas Robert Urbanek eilses võistluses pronksmedali 65.18-ga ning seega on üpris tõenäoline, et vastav heide võinuks sakslase ka poodiumile tõsta.

Vahetult pärast katset Harting ka otsuse üle protesteeris ning kui kohtunikud heite videolt üle vaatasid, leiti, et mehe kuues katse oli igati määrustepärane. Seejärel soovis mees uut katset, kuid seda Saksamaa kettaheitjale ei antud.

"Kohtunik ei osanud sõnagi inglise keelt"

Arusaadavalt ei hoidnud Harting võistlustejärgselt keelt hammaste taga, lausudes väljaandele Expressen: "See on naeruväärne. Kui kohtunikud teevad vea, peaks tavaliselt antama uus heide, uus võimalus. Paraku ei osanud kohtunik aga sõnagi inglise keelt," rääkis Harting.

"Mina ei teinud ju midagi valesti - kohtunikud olid need, kes eksisid. Muidugi on hetkel mõru maitse suus, aga mõnikord elus lihtsalt läheb nii. Sellega tuleb osata leppida. Loodan, et kahe aasta pärast Londoni MM-il või siis juba aasta pärast Rio olümpial läheb paremini," lõpetas eilse finaali kaheksas mees.

Tasub veel mainida, et vahetult pärast võistlust esitas Saksmaa kergejõustikuliit intsidendi tõttu ka ametliku protesti, kuid IAAF seda ei rahuldanud.

Meeste kettaheitefinaalis võttis teatavasti kulla Poola heitja Piotr Malachowski 67.40 pikkuse tulemusega. Hõbedale tuli rahvusrekordi heitnud belglane Philip Milanov (66.90) ning pronks lendas samuti Poola, kelle värvides Robert Urbanek 65.18 pikkuse kettakaare teele saatis. Esimesena jäi medalita 64.82 kirja saanud Gerd Kanter.