Esmakordselt toimub velotuur lühendatud mahus, mil planeeritud kuue etapi asemel toimub kolm. Rahaliste raskuste tõttu Läti ja Leedu etappe ei korralda. Balti Keti velotuuri peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul vaevab sama mure ka Eestit, kuid velotuur siiski leiab aset. „Palju tuge saime tiimidelt, kellest enamik leidsid, et ka kolmapäevane velotuur on väärt osalemist. Oli ka neid tiime, kes ütlesid, et olgu velotuuri pikkus milline tahes, Balti keti sündmusi peab tähistama,” sõnas Tõnissaar. “Ka tiimid, kes kauge vahemaa tõttu lühendatud tuurile ei tulnud, ütlesid, et see velotuur peab kindlasti jätkuma ja nad loodavad järgmisel aastal taas osaleda.“

Kolme etapiga läbitakse 543 kilomeetrit. Esimene etapp viib ratturid läbi Saku, Rapla ja Vändra Pärnusse, kus finišeeritakse Kaubamajaka ees. Teine etapp stardib 19. augustil Pärnust suunaga Valga poole, vahefinišid on Kilingi-Nõmmes ja Tõrvas. Taasiseseisvumispäeval, 20. augustil sõidetav kolmas etapp algab ja lõpeb Valgas, kuid sõidetakse Lätis, kus ratturid läbivad kaks korda Smiltene linna ning suunduvad seejärel tagasi Valka.

Tasasel maal sõidetav velotuur saab olema kiire. Ilmastikuolud tõotavad tulla suurepärased ja tiimide tase lubab arvata, et keskmine kiirus jääb lausa 47-48 km/h juurde. Osalejatest on kahtlemata kõige tuntum leedukas Ramunas Navardauskas, kes võitnud etappe nii Tour de France’il kui Giro d´Italial. Kohal on ka mitmed möödunud aastatel kõrgete kohtade nimel võidelnud ratturid. Eestlastest on stardis peamiselt suure potentsiaaliga järelkasv, kellest tulevikus kindlasti palju kuuleb.

Kuigi korraldajad kutsuvad raja äärde lippudega kaasa elama, saab tuuri jälgida ka Delfis ja kodulehel www.balticchaintour.com/live. Velotuurist tehakse kolme kaamera abil otseülekanne ning jooksvat infot saab ka tekstiülekandest.

Korraldajad vabandavad võimalike ebamugavuste pärast, mida velotuur võib tekitada. Balti Keti nime all toimub velotuur viiendat aastat.

Täpsem info: www.balticchaintour.com