Rakvere linna liiklus on kesklinnas osaliselt suletud alates kella 8.00st ja ulatuslikult on liiklus linnas piiratud alates kell 18.00.

Võistluspäeval, 15. augustil suletakse alates kell 8.00 SEB Pangamaja esine teelõik.

Varahommikul suletakse juurdepääs Tsentrumi parklale (v.a. maja teenindavad sõidukid). SEB Panga-Lukoili ümbritsev ring suletakse alates kell 12.00.

Kogu Eesti Ööjooksu 5 km ring ning selle sisse jäävad tänavad on suletud üldliiklusele kell 20.00-23.30. Operatiivsõidukitele tagatakse linna piires läbipääs.

Korraldajad paluvad tungivalt vältida parkimist võistluse stardi- ja finišikoridori äärde (Lai ja Posti tn), Pikale tänavale, Laada tänavale, Näituse tänavale ja Kastani puiestee äärde. Parkimine nimetatud tänavatele ja märkidega keelatud tsooni võib tähendada vigastusi osalejatele või sõidukile. Samuti sõidukite teisaldamist. Seda eeskätt Laia ja Posti tänavate osas.

Jooksust osavõtjatel ja linna külalistel soovitatavad korraldajad auto parkida Jaama pst´le, Vallikraavi-, Vabaduse- ja Tõusu tänavatel, mis tagab jooksu lõppedes operatiivsema väljumise linnast Tallinna, Narva, Pärnu või Tartu suunal. Parkimisega linnaruumi ja kesklinna alassse kaasnevad liikluspiirangud, mis võivad tähendada takistusi hilisemal linnast väljumisel (Rakvere Spordikeskuse parkla, Parkali tn – Aqva Spa parkla, Tsentrumi Ostukeskuse tagune parkla).

Eesti Ööjooksu distantsid läbivad järgnevaid tänavaid: Lai, Tallinna, Tööstuse, Tiigi, Näituse, Pikk, Karja, Kastani pst, F.G. Adoffi, Laada, Posti.

Ristmikel, sisse- ja väljasõiduteedel on reguleerijad. Liikluse ohjamise ja julgestamise eest Ööjooksu raames vastutab turvafirma G4S. Operatiivsõidukitele tagatakse linna piires läbipääs.

Tavapärane liiklusskeem ajutiselt suletud tänavatel taastatakse kell 23.30.

Eesti Ööjooksu korraldustoimkond palub mõistvat suhtumist liikluspiirangute eest ja vabandab ebamugavuste tekitamise eest. Aja kokkuhoiu huvides soovitavad korraldajad võimalusel vältida nimetatud õhtul linnaruumis mootorsõidukiga liikumist.

Eesti Ööjooks toimub Rakveres juba viiendat aastat. Sel aastal on korraldajate sõnul erinevatele distantsidele starti oodata üle 6000 osaleja. Kõiki rakverelasi ja linna külalisi oodatakse raja äärde ööjooksjatele kaasa elama või aktiivselt osalema. Registreerimine kõikidele distantsidele on võimalik ka võistluskeskuses kohapeal.