Kogu skandaal sai alguse laupäevases liigamängus Swansea City vastu, kui Carneiro ning füsioterapeut Jon Fearn üleminutitel Chelsea üht juhtmängijat Eden Hazardi platsile ravima läksid.

Seetõttu pidi mängumees mõneks ajaks ka väljaku kõrvale minema ning kuna Londoni klubi oli juba varasemalt väravavaht Thibaut Courtois' punase tõttu ühemehelises vähemuses, muutis vaid kaheksa väljakumängijaga vastaste rünnakute tõrjumine Mourinho vägagi vihaseks.

"Vahet pole, kas sa oled varumeeste pingil istuv klubi kit man, arst või sekretär, sa pead mängust aru saama," kritiseeris portugallane Sky Sportsile. "Olen oma meditsiinibrigaadis väga pettunud. Nad käitusid väga impulsiivselt ja naiivselt. Hazard ei olnud vigastatud, ta oli lihtsalt väga väsinud."

Kuigi skoori vastav intsident ei muutnud, on Mourinho ka hiljemalt korduvalt tõdenud, et 2:2 viigiseisul võinuks säärane eksimus klubile ülimalt vajaliku punkti maksma minna.

Tänaseks on selge, et vastava eksimuse eest peab jalgpallimaailma üks kuulsamaid arste Carneiro vähemalt mõneks ajaks Chelsea mängudelt ning treeningutelt eemale jääma. Samuti ei tohi ta enne mänge siseneda meeskonna hotelli.

Hetkel pole veel kindel, kui kauaks säärane keeld kehtima jääb, kuid hetkeseisuga saab kindlasti öelda, et vähemalt pühapäevases liigamängus Manchester Cityga Carneirot platsi ääres ei näe. Seni saab arst mängijate tervisega tegeleda vaid mängude ning treeningute väliselt.