Eesti alistas Makedoonia alagrupis 3:0 ja 3:1. Teises paaris kohtuvad omavahel B-grupi kaotuseta läbinud tugev Sloveenia ja võõrustaja Poola.

Euroopa liiga võitja teenib järgmiseks hooajaks pääsu maailmaliigasse. Kuna Poola seal juba nagunii osaleb, on loogiline, et nende võidu korral tõuseks tugevamasse seltskonda teise koha meeskond. Seega oli loos Eesti jaoks väga soodne. Iseenesest tundub, et Makedoonia ja Euroopa liigas osalev Poola B-koondis on tasemelt üsna võrdsed, aga tuleb arvestada, et viimased mängivad kodusaalis ning praeguste paaride puhul on võimalus, et Eesti pääs maailmaliigasse saab teoks juba poolfinaalide järel (Eesti võidab Makedooniat ja Poola Sloveeniat).

Koondislased sellele lootma ei jää ja sihivad Euroopa liigat võitu. "Oleme meestega omavahel rääkinud, et kui tahame Euroopa liiga võita, tuleb kaks mängu nagunii võita. Selge, et Makedoonia on tõusvas joones liikunud. Meie vastu mängides olid nad veel krobelised, kuna polnud kontrollmänge pidanud. Kindlasti on nad praegu paremad. Kuid meiegi oleme väikese sammu edasi teinud, ei saa nuriseda," rääkis koondise kapten Kert Toobal, kelle arvates on kõige ohtlikumaks vastaseks siiski Sloveenia. "Alagrupi läbisid nad puhaste paberitega. Kindlasti on nad kõige vihasemad ja tahtmist täis."

Koondise peatreeneri Gheorghe Cretu sõnul ei saa selles faasis enam võidust väiksemat eesmärki olla. "Keegi ei lähe sinna jahtima teist, kolmandat või neljandat kohta. Kõik tahavad võita," sõnas Cretu, keda loosi tulemused eriti ei erutanud. "Pole vahet, kellega kohtume. Peame esmajoones keskenduma endale. Kõik sõltub meist endist. Nüüd peame esimeses mängus keskenduma Makedooniale. Kindlasti tuleb see hoopis teistsugune mäng. Tean, et võrreldes meie kohtumistega on neil üks mängija lisaks, keskblokeerija."

Final Four toimub Walbrzychi linnakeses neljapäeval ja reedel. Poola - Sloveenia mäng algab Eesti aja järgi 18.00, Eesti - Makedoonia kohtumine kell 21. Mängust teeb otseülekande ka ETV2.