2015. aasta Ööjooks kulgeb 5 km ringil ning 10 km distantsi puhul läbitakse rada kahel ringil. „See tagab topelt meelelahutuse, aitab koondada kaasaelajaid radade ääres ja loob esmakordselt meile korraldajatena võimaluse tagada kogu võistlustrassi raames autovaba tsoon,“ rääkis võistluse peasekretär Riina Ignatov.

„Tarva kuju, linnuse kontuurid, teatripark, ajalooline Pikk tänav, kaunis ja pimeduses müstiliselt mõjuv Kastani puiestee ja stardi ning finiši kohana loomulikult Keskväljaku äärne,“ kirjeldab Ignatov.

Mõmmijooksud lastele algavad kell 18.30 Keskväljaku veerelt ja põhidistantside stardid on seatud 21.30 (10 km osalejad) ja 21.35 (5 km ja kõik kepikõndijad).

Võistluskeskus asub Rakvere Spordikeskuses, Kastani 12 Rakvere (250 m stardist/finisist). Stardimaterjalid ja Nike´i jooksusärgi saab kätte võistluskeskusest 14.08.15 kell 16.00-21.00 ja 15.08.15 kell 12.00-21.00.

Osalemine Eesti Ööjooksul toimub ainult selle aasta ametlikus jooksusärgis, mille sinine värv ja kollane trükk on Rakvere linna lipuvärvid.

Start ja finiš asuvad ühes kohas, Rakvere Keskväljaku ääres.

Rada on 5 km pikkune ja 10 km distantsil osalejad läbivad seda kahel korral. Kilomeetri tähistused asuvad igal kilomeetril ja 5 km ringil on üks joogipunkt. Erilist tähelepanu paluvad korrldajd osalejatel rakendada Posti tänaval, kus esimese ringi lõppedes 5 km osalejad keeravad vasakule (finiši suunas) ja 10 km osalejad paremale (lähevad uuele ringile). 10 km distantsil osalejad finišeeruvad peale teise ringi läbimist samuti vasakule.

Vaata „Lahe Rakvere“ 5 km rada:

Käesoleval aastal on oodata Eesti Ööjooksu starti ligi 6000 osavõtjat.

Registreerimine laste Mõmmijooksudele on avatud kohtade olemasolul ka kohapeal, võistluskeskuses.

Registreerimine juubeli Ööjööksule lõpeb www.ööjooks.ee lehel reedel, 7. augusti südaööl.