Avapäeva kõige oodatum ala on meie jaoks meeste odavise, kus teevad kaasa nii kolm MM-normi täitjat - Tanel Laanmäe, Magnus Kirt ja Risto Mätas - kui ka vastne U23 EM-i pronksmedalist kümnevõistluses, 21-aastane Janek Õiglane. Kui Laanmäe on Eesti esindaja täiskasvanutes ja Õiglane U23 vanuseklassis, siis Kirt ja Mätas osalevad väljaspool arvestust.

Õiglane esindab Põhja-Lätis meie U23 koondist ka kõrgushüppes, lisaks teevad Eesti noortest mitmevõistlejatest erinevatel aladel kaasa veel Hans-Christian Hausenberg, Markus Leemet ja Sander Moldau.

Meeste kettaheites on Eesti esinumber Martin Kupper, kellel sarnaselt odaviskajatele on MM-i pilet juba taskus. Väljaspool arvestust lööb kaasa ka Märt Israel.

Meie parematest võistlevad Valmieras veel näiteks Raimond Valler, Tiidrek Nurme, Jekaterina Patjuk, Reena Koll, Kätlin Piirimäe ja Kati Ojaloo. Eemale jäävad aga Rasmus Mägi, Gerd Kanter, Kristo Galeta, Grit Šadeiko, Maris Mägi, Liina Laasma ja Eleriin Haas. Ka Ksenija Balta, kes pidi esialgsete plaanide kohaselt Lätis kaugust hüppama, jääb pöiavigastuse tõttu võistluselt eemale.

Võistlusega tehakse algust täna kell 16.00 (meeste odavise 18.20), homme alustatakse aga juba kell 9.30.

Eesti koondise koosseis (Baltat asendab kaugushüppes Elen Viikmann, ülejäänud koosseis õige)