Homme möödub 20 aastat päevast, mil Pedroso hüppas Itaalia alpikülas Sestrieres viimasel katsel maailmarekordi 8.96. Tõsi, rekorditeraamatusse see resultaat kunagi ei jõudnudki ning maailmarekordiks loetakse jätkuvalt Powellile 1991. aasta Tokyo MM-il eepilises duellis Carl Lewisega kulla toonud 8.95.

Nüüd aga põhjusest, miks Pedroso rekord neli kuud pärast võistlust Itaalia kergejõustikuliidu poolt hülati.

Nagu videostki näha, oli staadionil võistluse ajal meeletu torm, mistõttu 60 võistlushüppest vaid neljal polnud tuul lubatust tugevam ehk üle 2 meetri sekundis.

Üks nendest n-ö lubatud tingimustes tehtud hüpetest oli loomulikult just Pedroso viimane katse, kus tuulemõõdik näitas kõigi kohalviibijate suureks üllatuseks vaid 1,2-meetrist taganttuult.

Itaalia kergejõustikuliidu poolt läbiviidud uurimine näitas, et hüppe ajal olevat tuulemõõdiku ees keegi seisnud, mistõttu tuuleolusid ja seeläbi ka hüpet ennast ei saanud ametlikult kinnitada. Lisaks sellele, et Pedroso jäi selle otsusega ilma maailmarekordist, poleks seda hüpet justkui olnudki, sest ka lubatust tugevama tuulega tehtud tulemuste kõigi aegade edetabelisse see sooritus ei läinud. Põhjuseks tõsiasi, et tagantjärgi hüppe ajal olnud tuule tugevust enam mõõta pole võimalik. Küll aga sai ta samal võistlusel lubatust tugevama tuule toel (+2,2 m/s) teisel katsel kirja 8.89.

Nii jäigi Pedrosol tulemuse osas oma potentsiaal realiseerimata. Kõigi aegade edetabelis asub ta 8.71-ga alles üheksandal kohal, kuigi lisaks Sestriere võistlusele võib YouTube'ist leida veel tõestust selle kohta (näiteks siin), et tegu oli potentsiaalse 9 meetri mehega. Vähemalt tiitlitest Pedrosol puudust ei tulnud: lisaks Sydney olümpiakullale teenis ta üheksa maailmameistritiitlit.