„Puhkepäeval olid mul palavikusümptomid ja külmavärinad. Kolmapäeva hommikul ärgates oli enesetunne veelgi halvem, kuigi keha sai võimaluse taastuda. Olin optimist, sest sain öösel hästi magada. Välja minnes polnud aga lihastes energiat ja ma ei suutnud pingutada,“ kirjeldas van Gardener. „Kohe stardis sain aru, et olukord pole hea. Lootsin, et sõites läheb seisund paremaks, kuid seda ei juhtunud. Mind valdas tohutu pettumus.“

Stardis Touri liidrile Chris Froome'ile (Sky) kolm ja pool minutit ning Nairo Quintanale (Movistar) kõigest 22 sekundit kaotanud van Gardener hoidis suhteliselt kindlalt poodiumikohast kinni, kirjutas spordipartner.ee.

„See on mu karjääri kõige kohutavam päev. Oli raske leppida teadmisega, et Touri esikolmiku koha eest võitlemise asemel istun hoopis autos. Oli raske meeskonnakaaslastele silma vaadata ja naisele helistada ning juhtunut selgitada. Oli palju emotsioone. Tahaks lihtsalt ära kaduda,“ tunnistas van Gardener, kes on kahel korral Touri viiendana lõpetanud.