Mäng algas meie jaoks suurepäraselt. Avaveerandi Eesti võitis 19:14, mis sest, et vastas olid mitmed Euroliiga karastusega Kaunase Žalgirise mängijad. Visketabavus mängus esimesel kümnel minutil lausa 64 protsenti (7/11).

Teisel veerandajal pani Leedu käiku juurde ning poolaeg neile 40:30. Aga võitlust ja mängu oli täie raha eest. Eesti koondiselt selgelt tummisem esitus, kui oli veerandfinaalis Venemaaga. Ainus väga halb näitaja avapoolajal oli pallikaotused. Neid kogunes tervelt 18 (???). Neist pooled tulid vastaste vaheltlõigetest, aga palju kaotati ka ise kergekäeliselt.

Kolmanda veerandaja lõpuks oli pallikaotusi 26 ja mängu lõpuks 29, Leedul sama näitaja 16.

Teisel poolajal Eesti vahet alla 10 punkti ei saanud. Meie resultatiivseim 14 punktiga Jaan Puidet, 12 punkti lisas Janari Jõesaar, 10 punkti nii Rait-Riivo Laane kui Maik Kalev Kotsar. Vastastel oli pidurdamatu Rokas Giedraitis, kes viskas 26 punkti, tabades kaugviskeid 7/12. Eesti publikule tuttav Mindaugas Kupšas panustas võitu 9 punkti.

Homme kohtub Eesti 7.-8. koha mängus Kanadaga, kes jäi täna alla Prantsusmaale 46:64.

Universiaadi meeste korvpalliturniiri esimene finalist on aga Eesti alagrupikaaslane Saksamaa, kes alistas poolfinaalis Brasiilia 59:49.