Eesti universiaadikoondise peatreeneri Indrek Visnapuu mõtted Venemaaga mängust.

Oli teada, et vastas on kõva jõud, VTB liiga karastusega mehed, millele kohtumise eel rõhusite? "Plaan oli hoida korvialune võimalikult palju kinni. Kui jääme eemal mõnedes olukordades hiljaks ja kui nad saavad sealt seetõttu mõne kolmese, siis see oli meie risk. Lõpuks nad muidugi panid 55 protsendiliselt kolmeseid (6/11). Aga alguses lubasime ikkagi natukene lihtsalt vastased korvialusesse tsooni. Veel jõhkramat kehalist võitlust oleks tahtnud näha."

Eesti koondise viskeprotsent täna mängust 39 (26/67) ja kaugvisked 13 (1/8). "Eks siin tuleb jällegi rääkida vastasest. Kui agressiivselt nad mängivad ja mis gabariitidega nad on. Iga positsiooni peal on pikem mees vastas, selle vastu on jube raske. Korvi alt ei saa ühtegi vabalt visatud viset, sööduliinid lähevad kitsamaks jne. See jutt käib tegelikult kõigi esikaheksa meeskondade kohta. Et võita, peame meie ilmselgelt õnnestuma ja lisaks peame olema suutelised vastase mingi tugevuse ära võtma. Muud võimalust pole."

Homme mäng Leeduga, vaevalt, et see lihtsam tuleb. "Kindlasti ei tule lihtsam. Aga mehed on ise koha kõrgseltskonnas auga välja võidelnud ja saavad nüüd kõrgemat taset proovida. Meil tuleb mõni mees Eesti esiliigast, kuid ega me risti ette löö. Siin näeb oma taseme ära ja saab täpselt teada, mida on vaja treeningutel järele aidata, et sarnasele tasemele tõusta."