Seega tuleb Eestil homme teha käesoleva turniiri parim mäng, et võõrustajatele vastu hakata. Hiinlastega kohtumises vajus meeskond neljanda veerandaja algul sügavasse mõõna, 61:46 eduseis kahanes kuue minutiga 65:63 peale (4:17).

"Nad panid teisel poolajal hulle korve sisse ja me ei saanud seetõttu enam kiirelt palli üle tuua. Otsaaudist palli mängu pannes olid nad jõudnud maa-ala korralikult püsti panna," selgitas koondise üks kogenumaid Rait-Riivo Laane teise poolaja ärakukkumise tagamaid. "Üldiselt teadsime, et hiinlased meiega joosta ei jõua. Nende eelmistest mängudest oli näha, et teine ja neljas veerandaeg vajuvad neil ära. Nii kaua, kui nad mees-meest võtsid, saime joosta ja kaitses palle kätte, maa-ala vastu tekkis kramp. Mängutempo langes alla ja see sobis rohkem hiinlastele. Õnneks oli vahe nii suur, et nad päris kätte meid ei saanud," lisas Laane, kes 27 minutiga viskas 8 punkti, võttis 7 lauapalli ja tegi ka 4 pallikaotust.

Närviliseks kujunenud lõpuminutite kohta vastas ta stoiliselt: "Oleme mängijatena ka varem sellistes olukordades olnud. Ei midagi uut. Tuli rahu säilitada ja otsida õiget viskekohta. Ei tohtinud kiirustama hakata."

Veerandfinaali pääsevatest meeskondadest pooled on juba teada. A-alagrupist Saksamaa, B-alagrupist Kanada ja Venemaa ja D-alagrupist USA. Ameeriklased kindlustasid edasipääsu ülinapi 66:65 võiduga Serbia üle.