Kunagised juunioride Euroopa meistrid, kes said verinoorte meestena 2012. aastal kogemuse ka Londoni olümpialt, sõitsid A-finaalis üle mitme aasta. Seega oli universiaadi 5. koht nende jaoks märkimisväärne kordaminek, seda enam, et finaalis näidati kiirust, mida varem pole suudetud.

"Viimati tegime head sõidud 2013. aasta Kaasani universiaadil, peale seda hakkas asi lagunema. Mullu olid Jüri-Mikul seljaprobleemid ja me koos ei sõitnudki. Väga hea on tagasi pildil olla, suures finaalis," rääkis Tallinna Tahnikaülikoolis õppiv Suursild. "Iga stardiga läks meil siin sõit paremaks. Rütmi leidsime kolme päevaga üles ja mõnusa tunde ka. A-finaal oli juba päris hea. Viimast käiku veel ei jagunud, aga niivõrd kõva lõpuaeg oli endalegi üllatuseks," lisas Udam, kes on seljaprobleemidest üle saanud. Juba mõne nädala pärast ootab neid ees U23 MM Bulgaarias Plovdivis.

Koos harjutada saavad mehed vähe, sest Udam on kaks aastat õppinud USA-s kuulsas Harvardi ülikoolis. Ühte paati istuti alles suve hakul. "Mul eelmine hooaeg ei läinud kõige paremini ja ma võtsin sihtidega hoogu maha. Võtan praegu aasta korraga. Tulin Eestisse, et saaks nautida sõitu väiksemates paatides. USA-s sõidan ülikooli eest kaheksapaadis. Universiaadil võistlemise leppisime kokku kevadel, muid sihte polnud. Kuna universiaad õnnestus, siis tasub minna ka U23 maailmameistrivõistlustele," oli Udam veendunud.

Kahe aasta eest Kaasanis said Suursild / Udam paariskahesel 7. koha, kuid treeneri Reet Palm-Killingu sõnul oli tookord konkurents oluliselt lahjem.