Ueda alustas matši kahe yuko-võttega ja sellest piisas. Mettisel ühtegi võtet teha ei õnnestunud. Küll sai ta kaks hoiatust ehk shidot.

Judokate viiendate kohtade needus on sellega murtud ning Eestisse tuleb universiaadidelt läbi aegade esimene medal. Kaks aastat tagasi Kaasani universiaadil saavutas Mettis +100 kg kategoorias 5. ning absoluutkaalus 7. koha ja kolm päeva tagasi jäi ta napilt pronksmedalist ilma kehakaalus +100 kg.

Täna hommikul kimbutas Eesti raskekaallast kerge kõhuhäda, kuid ta suutis ennast võistluseks koguda. Esimeses ringis oli Mettis loosi tahtel vaba, teises ringis alistas ta sakslase Pierre Borkowski ning kolmandas ringis oli väga raske matš tšehhi Michal Horakiga, keda Mettis võitis ka kolm päeva tagasi raskekaalus. Tulises matšis juhtis Mettis hinnetega, kuid 30 sekundit enne lõppu oli mõlemal sportlasel kolm karistust all ehk järgmine (neljas) karistus oleks automaatselt kaasa toonud kaotuse. Õnneks suutis Mettis väsimusest üle olla ja lõpuni vastu pidada.

Poolfinaalis kohtus ta ukrainlase Fedir Pankoga, kelle Mettis juba matši teisel minutil sumi-gaeshi tehnikaga ipponi peale viskas ning finaali pääs oli kindlustatud.

Juhan Mettist autasustas eestlasest FISU Täitevkomitee liige Kairis Ulp.