Eesti kergejõustiklasi on avapäeval võistlemas 17, ilm tõotab prognooside kohaselt tulla vihmane.

Lisaks on selgunud, et Eesti rekordinaine vasaraheites Kati Ojaloo pääses kohe lõppvõistlusele, mis peetakse 11. juulil. Võistlejate vähesuse tõttu kvalifikatsiooni läbi ei viida. See, et võistlejaid pole ülemäära palju, ei pruugi tähendada, et tase lahjaks jääb. "Parimad, ma usun, heidavad ikkagi üle 70 meetri. Kaks aastat tagasi Kaasanis sai medali vist 71 meetriga. Seekord MERS-i kartuses osade riikide alaliidud kõiki paremaid kohale ei lubanud," teadis avamisel Eesti lippu kandnud Ojaloo.

Kuigi Eesti rekordinaine on kolme nädala jooksul teinud kaks rekordiparandust, siis universiaadil on õhus mitu aga... Ojaloo pole võistlustel kunagi suure ajavahega kokku puutunud ja tiitlivõistluste kogemusi on seni vaid üks (mullu Zürichi EM). "Saan siit kindlasti väga vajaliku kogemuse. Ühest küljest tulin just kogemusi hankima, teisest küljest ikkagi tulemust tegema. Hea tulemuste laine võiks jätkuda. Seni on läinud päris hea hooga," rääkis poolteist nädalat tagasi Soomes elu parima seeria heitnud Tallinna Ülikooli tudeng.

Esmaseks sihiks võiks olla järgmise aasta EM-i norm 68 meetrit, tänavune MM-i norm on 70 meetrit. "Maailmameistrivõistlustele minek ei oleks üldse halb idee. Ega see Soomes tehtud rekordkatse tehniliselt hea polnud. Varu on. Seeria oli Soomes 63, siis 67, 66 ja 65 meetrit. Selle pealt oleks võinud üks katse veel paremini õnnestuda," arvas 67.26 heitnud rekordinaine.

Vaata videot Kati Ojaloo jõusaali treeningust Gwangjus (autor Marti Soosaar):