Ratasepp lõpetas Inglismaa võistluse 30. mail ning juba 5. juunil alustas ta Ungari Double Ultra Triathloni võistluseks valmistumisega.

„Pärast Inglismaa ultrat tegin neli taastava iseloomuga jooksutrenni ning seejärel juba esimese raskema lõigutrenni, mis läks üle ootuste hästi. See oli esimene positiivne märk kiirest taastumisest,“ rääkis Ratasepp, kes mh kasutab taastumise hindamiseks jooksukiirust, „mida rutem saavutan lõigutrennis oma varasema ehk katsumusele eelnenud jooksukiiruse, seda enam on põhjust taastumisprotsessiga rahul olla.“

Kolmandal nädalal pärast viiekordset ultratriatloni osales Ratasepp ka Valga-Valka poolpikal triatlonil ning tema tolle nädala treeningud hõlmasid enam kui 100 km jooksu, ca 500 km rattasõitu, 15 km ujumist ja ÜKE-treeninguid.

„Tunnen, et ettevalmistus võistluseks on väga hea. Keha ja vaim on taastunud ning läbitud treeningdistantsid annavad enesekindluse edukaks soorituseks,“ sõnas Ratasepp, kelle eesmärk on eelkõige võistelda iseendaga ning parandada oma varasemat aega. Ratasepp lisas, et kui ta peaks suutma kaitsta ka eelmise aasta esikohta, siis oleks see suurepärane.

Möödunud aastal osales võistlusel 24 võistlejat, sel aastal on stardis 38 inimest enam kui kümnest riigist. „Kuna sel aastal peetakse Ungaris ultratriatloni MM-i, on stardis palju tugevaid ultrasportlasi ning konkurents on tihedam kui eelmisel aastal, seega on veel vara kellelegi MM-i tiitlit kaela riputada.“

Ultratriatlonil, mil temperatuur peaks päevasel ajal pürgima 32°-ni, ootab ees katsumus, kus järjestikku tuleb läbida 7,6 km ujumist, 360 km rattasõitu ja 84,4 km pikkune jooksudistants. Distantsi läbimiseks on seatud ajalimiit 36 tundi.

2014. aasta võistlusel oli Ratasepp konkurentsitult tugevaim võistleja, hoides teise koha saanud mehe ees ca kolmetunnist edumaad. Samuti oli ta ainuke, kes läbis distantsi alla ööpäeva – kaks täispikka triatlonit läbis ta ajaga 22:17:56.

Võistlus toimub Ungaris Velence’is ja algab 3. juulil kohaliku aja järgi kell 10 (Eesti aja järgi kell 11).