50cc klassis jätkas sarja liider Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK) sealt, kus eelmisel etapil pooleli jäi ehk siis võttis ka Saaremaalt kaks kindlat sõiduvõitu. Tema selja taga heitlesid teisele kohale Robin Randoja (KTM, KTM Racing Team) ja Kris-Robin Laul (KTM). Kui avasõidus oli poistest 10 sekundiga kiirem Laul, siis teises aga omakorda 10 sekundiga Randoja, mis andis talle ka etapi kokkuvõttes teise koha.

Peale viite toimunud etappi juhib Pikand 235 punktiga, Randoja jääb temast maha 29 ja Saaremaal neljanda koha saanud Hannes Hanimägi (KTM, Sõmerpalu MK) 64 punktiga.

50cc junior mõlemad sõidud võitis kindlalt Ruben Lindemann (KTM, Viljandi VMK), kes näitas juba kvalifikatsioonis konkurentidest pea 4 sekundit kiiremat ringiaega. Poodiumi teisele astmele tõusis Gregor Kuusk (KTM, RedMoto Racing), kes oli avasõidus Lindemanni ja Rasmus Alan Truusi (KTM, Linnamäe krossiklubi) järel kolmas, kuid teises Lindemanni järel, kuid Truusi ees teine, mis tähendas, et viimati nimetatu pidi seekord kolmanda kohaga leppima.

Klassis 65cc heitlesid esikohale sarja kaks liidrit venelane Ilias Krasnitskiy (KTM) ja Juri Vinogradov (Narva MK). Kui avasõidus edestas Narva poiss idanaabrit veenvalt 22 sekundiga, siis teises põnevussõidus suutis Krasnitskiy Vinogradovi 0,8 sekundiga alistada ja etapivõidu võtta. Kahe sõidu kokkuvõttes tuli kolmandaks sõidud kolmanda ja neljandana lõpetanud Mikk Kallion (KTM, Motoklubi K&K).

Kuna Krasnitskiy ja Vinogradov kogusid võrdselt punkte, siis nende omavaheline seis jäi samaks ning venelane jätkab 199 punktiga liidrina ja Vinogradov kaotab talle endiselt 14 punktiga. Saaremaal neljanda koha saanud Mikk Martin Lõhmus (KTM, KTM Racing Team) asub 167 punktiga kolmandal kohal.

85cc klassis võitis avasõidu Genry Arras (Husqvarna) 4,9 sekundilise eduga ajasõidu kiireima Alex-Allar Rebase (KTM, Pärm Racing Team) ees. Kolmandaks sõitnud Hans Arvet Tilk (Kawasaki, Märjamaa SK) kaotas Arrasele 38 sekundiga ja oli viimane, kes võitjalt ringiga pähe ei saanud. Teises sõidus oli aga kindlalt parim Rebane, Tilk jäi temast teisena 14 ja Arras kolmandana 32 sekundit. Tänu teise sõidu võidule võitis Saaremaa etapi Rebane, teine oli Arras ja kolmas Tilk.

Karikavõistluste liider on endiselt Tilk (182 p), teine on Kaarmal neljanda koha saanud Kevin Soe (KTM, Motoklubi K&K, 174 p) ja kolmas Rebane, kes jääb teisest kohast nüüd ainult punkti kaugusele.

Quad 100 ja 200 klasside mõlemad ühissõidud võitis suuremal quadil võistlenud Karl Kristjan Kajak (Honda, Motoklubi K&K) "klassikaaslase" Patrick Kurvitsa (Honda, Kagu MK) ees. Avasõidus järgnes nendele väiksemal quadil tublit sõitu teinud Martten Tintso (Honda, Äksi MK) ja teises Karl Joosep Steinberg (Yamaha, Motoextreme). Quad 200 klassis moodustasid Saaremaal esikolmiku Kajak, Kurvits ja Steinberg, ainus õrnema soo esindaja Hanna-Maria Tennokese (Yamaha) oli kahe sõidu kokkuvõttes 6. Quad 100-s olid Saaremaal poodiumil Tintso, Virgo Mitt (Honda, Paikuse MK) ja Joosep Eesmäe (Honda, Pärnu MC).

Karikavõistlustel juhib Quad 200 klassi Kajak (100 p), talle järgnevad Kurvits (88 p) ja Steinberg (78 p), Quad 100 klassi esikolmikus on peale Saaremaa etappi Eesmäe (164 p), Tintso (128 p) ja Aleks Sale (114 p), kes Saaremaal ei võistelnud.

Väikestel Quad 50 masinatel jagasid sõitudes kaks esimest kohta ajasõidus samuti pea samad ajad välja sõitnud Tanel Põdra (Apex, Pärnu MC) ja Karl Robin Rillo (Apex, Motoklubi K&K). Kui avasõidus suutis Põdra Rillo alistada, siis teises sõidus olid kohad vastupidi, mille tulemusena kuulus Rillole Põdra ees ka etapivõit. Kolmandaks tuli selles klassis Rasmus Sõna (Apex) Äksi motoklubist. Samas sõidus osalenud Quad 100 B esikolmikusse sõitsid end Karl Ares Hommik (Apex, Saaremaa MK), Sten Erik Mägi (Apex, Saaremoto) ja Henri End (Apex).

Quad 50 junior klassis käis samuti esikohavõitlus kahe poisi vahel, millest väljus võitjana Kristjan Värton (Apex, MX Racing Team), kes oli avasõidus Sander Oinuse järel teine, kuid viimases suutis oma konkurendi alistada ja ise esimesena lõpetada. Kolmanda koha selles klassis sai ka sõitudes kolmandana üle lõpujoone sõitnud Kaur Must (Apex, Motobox Racing Team). Värton juhib ka karikaarvestusest 142 punktiga, talle järgnevad Oinus 138 ja Kaarmal neljanda koha saanud Karl Koho (Apex, Äksi MK) 110 punktiga.

Mini MX Open ja Hobi klasside ühissõidud võitis juba ajasõidus konkurentidest vähemalt 2,5 sekundit kiiremaid ringiaegu sõitnud Marthi Lepik (Bucci Moto, MRC), kes sai esikoha Open klassis. Teiseks tuli kahe sõidu tulemusena Romet Ahi (Pitpro, MRC), kes oli avasõidus Lepiku ja Mati Tagapere (Rotek, MRC) järel kolmas, kuid suutis viimases sõidus Tagapere ees ise teisena lõpetada. Hobi arvestuses võitis Hans Arvet Tilk (Bucci Moto) kummaski sõidus, teise koha sai mõlemas Karl Lõbus ja kahe sõidu kokkuvõttes tuli kolmandaks sõidud Hobi arvestuses neljandana lõpetanud Meelis Liivrand (Bucci Moto, Pühajõe Motokeskus), Mini MX klassi ainus kaunina soo esindaja Marleen Valdas (Pitpro) oli kokkuvõttes Hobi klassi 6.

Open klassi karikavõistluseid juhib Tagapere 122 punktiga, Tilk on 108 punktiga teine ja avaetapilt puudunud Lepik 95-ga kolmas. Hobi arvestuses on liider Saaremaal viiendaks tulnud Ervin Kuris (211 p), kellele järgnevad Tilk (207 p) ja Karl-Heinrich Niinelo (Pitpro, Tihemetsa MK, 176 p), kes oli Saaremaal neljas, Valdas platseerub 115 punktiga 6. kohal.

Suzuki "Väikesed imed" pisikeste krossisõitjate võidukihutamise võitis Cris-Robin Laul Hannes Hanimäe ja Gregor Kuuse ees.

Hartwal Jaffa noorte motokrossi karikavõistlused järgmine etapp sõidetakse 5. juulil Kuimetsa krossirajal.