"Ma kasutasin dopingut, tunnistan seda täielikult. Mul on sellest kahju ning ma soovin, et saaksin ajas tagasi minna ja selle olematuks teha," sõnas Tinkoff-Saxo profimeeskonnas spordidirektorina töötav Sörensen Taani ajalehele BT.

"See juhtus minu karjääri alguses ehk üle kümne aasta tagasi. Dopingu kasutamine oli vaid minu otsus," kinnitas taanlane.

Sörenseni sõnul ei olnud tema endine tiimiboss Bjarne Riis tema keelatud ainete kasutamisega kuidagi seotud. Riis võitis 1996. aasta Tour de France`i, kuid jäi sellest tiitlivõidust 2007. aastal ilma, kui tunnistas dopingu tarvitamise üles.

Sörensen, kes tuli neljal korral maanteesõidus Taani meistriks ja võitis 2009. aastal ka ühe etapi Tour de France’il, lõpetas sportlaskarjääri eelmise hooaja järel.

Sörenseni ülestunnistus on tingitud arvatavasti sellest, et juba homme avalikustab Taani Antidoping viimased kolm aastat väldanud laiapõhjalise uuringu tulemused. Arvata võib, et ka Antidoping jõudis oma uuringus järeldusele, et Sörensen kasutas keelatud aineid.