Eestimaa Spordiliit Jõud peasekretär Tarmo Volt ütles, et kogu suvemängude sümboolika autor on kohalik kunstnik Ain Vares, kes tegi medalite, trükiste ja bännerite kujundused. Medalid valmistab OÜ Sporrong Eesti.

„Jõudsime selleni läbirääkimiste teel,“ rääkis Volt. „Meile on oluline, et medalid teeks võõrustava linna kunstnik, kes teab hästi kohalikke olusid ja tunneb tausta.“

Ain Vares ütles, et medalil on mängude logo, Kuressaare loss ja kaks sportlast, kes sümboliseerivad Kuressaaret, kui spordikohta. „Mõningad variandid sai tehtud, siis ta tuli, mingit tõsist higistamist ei olnud,“ lausus kunstnik.

Suvemängude üldkokkuvõttes kolme paremat maakonda mõlemas grupis autasustatakse karika ja diplomiga, kolme paremat linna mõlemas grupis autasustatakse karika ja diplomiga, kolme paremat valda mõlemas grupis autasustatakse karika ja diplomiga, kavas olevate spordialade kolme paremat võistkonda autasustatakse karika ja diplomiga.

Suvemängude kavas olevatel spordialadel autasustatakse kolmele paremale kohale tulnud võistlejaid ja võistkondade liikmeid medalite ja diplomitega. Sportmängudes autasustatakse kolme parema võistkonna liikmeid ja treenerit medalite ja diplomitega.

14. Eestimaa Suvemängudel selgitatakse võitjad ja parimad võistkonnad 26 spordialal. Suvemängud korraldab Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Kuressaare Linnavalitsuse ning Saaremaa Spordiliiduga. Eestimaa suvemängud on Baltimaade suurimad spordimängud, kuhu oodatakse üle 4000 osaleja.