5.-9. augustini Tartus toimuvad juunioride ja U23 Euroopa meistrivõistlused maanteerattasõidus toovad Eestisse võistlema 30 riigi rahvuskoondised, ühtekokku ligikaudu 400 sportlast. Tegemist on kõige olulisema jõuprooviga Euroopa noorratturitele, kelle paremikku saab lähiaastatel näha nii maailma tippmeeskondade nimekirjades kui ka rahvusvahelistel suurvõistlustel.

Kultuuriminister Indrek Saar tõdes, et meistrivõistluste korraldamine on Eestile väärikas väljakutse ja arendav võimalus. „Eesti jalgrattatraditsioonid on tugevad, ning arvestades seda, et meie jalgratturid teevad endiselt ilma ka profispordis, on hea, et Euroopa Meistrivõistlused on siia toodud. See on kindlasti suur tunnustus Eesti Jalgratturite Liidule ja võistluste korraldajatele. Tervitame rahvusvaheliste suurvõistluste toimumist Eestis ning toetame nende läbiviimist ka edaspidi“, kinnitas minister pärast kohtumist.

Korraldusnõukogu koosolekul osalesid liikmetena lisaks kultuuriministrile ka Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tõnu Seil, Eesti Jalgratturite Liidu president Jaan Toots, Tartu linnapea Urmas Klaas, Euroopa Jalgratturite Liidu (UEC) asepresident ja ametlik delegaat Madis Lepajõe ja Maanteeameti peadirektori asetäitja liiklusohutuse ja ühistranspordi alal Lauri Lugna. Lisaks osalesid kohtumisel Eesti Jalgratturite Liidu esindajad ja võistluste korraldajate esindajana võistluste direktor Indrek Kelk.

Maanteerattasõidu juunioride ja U23 Euroopa meistrivõistluste korraldaja on Klubi Tartu Maraton. Võistluste läbiviimist toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Jalgratturite Liit, Tartu linn ja Euroopa Regionaalarengu Fond.