Serblasest sai alles teine mängija, kes on suutnud Nadali viimase 11 aasta jooksul Roland Garrosel alistada. Hispaanlane tuli tänasele mängule, olles Pariisi tippturniiril võitnud viimasest 71-st matšist koguni 70(!). Üheksal korral Pariisis turniirivõiduni jõudnud Nadali senine ainus kaotus pärines 2009. aastast, kui ta jäi neljandas ringis alla rootslasele Robin Söderlingile.

Tänases veerandfinaalis aga tõsiseks lahinguks ei läinudki. Djokovic asus avasetis, mis osutus 67 minutiga mängu pikimaks, kiiresti 4:0 juhtima ning kuigi Nadal jõudis viigini 4:4, kuulus sett tulemusega 7:5 serblasele. Seejuures oli serblasel juba seisul 5:4 kasutada kolm settpalli.

Teises setis tegi Djokovic otsustava murde eduseisul 4:3 ja võitis lõpuks numbritega 6:3, viimaseks jäänud kolmandas setis rauges tänase sünnipäevalapse Nadali vastupanu kiiresti.

"Mul on Rafa vastu suur austus, ta on tõeline tšempion ja tema vastu on alati suur nauding mängida," sõnas 28-aastane Djokovic ootamatult kergeks osutunud mängu järel.

"Ma teadsin, et pean mängima agressiivselt ja olema iga punkti mängimisel väga keskendunud. See pole sugugi kerge, kui sa mängid mehe vastu, kes on siin kaotanud vaid korra. See oli fantastiline päev ja ma loodan samas tempos jätkata," lisas serblane, kelle poolfinaalivastane on Andy Murray, kes alistas David Ferreri 7:6, 6:2, 5:7, 6:1.

Täna 29-aastaseks saanud Nadal tunnistas, et Djokovic oli parem ja sai teenitud võidu: "Ma arvan, et mul olid omad võimalused, kuid kokkuvõttes kontrollis Novak tervet kohtumist. Ta oli minust parem. Nii oligi."